Bewoners van de Coevering waren vrijdag 20 september de gidsen voor gemeente Geldrop-Mierlo en Woonbedrijf. Zij gaven een blik op ‘hun’ wijk. Ook Roy Beijnsberger, (algemeen directeur/bestuurder van Woonbedrijf) en o.a. Frans Stravers (wethouder in Geldrop-Mierlo) liepen en fietsten mee door de Coevering. Zij luisterden naar de verhalen van bewoners, die vertelden over hun buurt in het bijzonder en de wijk in het algemeen. Wat is fijn, wat is minder fijn, wat is er veranderd, wat vinden ze belangrijk, wat heeft aandacht nodig?
Roy Beijnsberger vertelt: "Samen met o.a. wethouder Frans Stravers van de gemeente was ik op bezoek bij onze bewoners in de Coevering in Geldrop. Bewoners deelden zorgen en ervaringen. Twee bewoners vertelden me over het fijne wonen aan de bosrand van de Coevering. De rust en de kalmte. Maar ook over afval op straat. We spraken samen over manieren hoe dit anders en beter zou kunnen. Er was ook veel enthousiasme over de glazen container die dit jaar is ingezet als tijdelijke ontmoetingsplek bij de flats van Woonbedrijf. Buurtbewoners vonden hier elkaar en organiseerden samen activiteiten. Bewoners deden de oproep om te kijken naar mogelijkheden voor een vaste ontmoetingsplek voor bewoners uit de buurt. Een mooi voorbeeld van de goede dingen doen. En dat is precies waarom ik het zo belangrijk vind dat we samen met gemeente en Woonbedrijf de samenwerkingsovereenkomst ‘Toekomstperspectief Coevering’ hebben getekend."
Met de bewoners als belangrijkste getuigen zetten burgemeester Jos van Bree en Roy Beijnsberger een handtekening voor een decennialange samenwerking. De Coevering is een wijk met veel kansen, maar ook een aantal grote zorgen. Samen gaan gemeente en Woonbedrijf inzetten op de kansen en aandacht geven aan die zorgen. Met elkaar maar ook met bewoners. Gemeente en Woonbedrijf gaan een langdurige samenwerking aan voor het wijkprogramma Coevering. We erkennen de gezamenlijke verantwoordelijkheid in deze opgave en committeren ons hieraan. In de samenwerkingsovereenkomst leggen we dit vast. In de samenwerkingsovereenkomst staan de richting, de werkwijze en een aantal uitgangspunten voor de samenwerking, dit laat natuurlijk ook ruimte voor inbreng van bewoners en andere partners.
Met de ambities, agendapunten en het jaarprogramma is in 2024 een start gemaakt met verschillende projecten. Zoals diverse activiteiten in de buurt, het verduurzamen van huurwoningen en een ‘buurtcontainer’ in de wijk zorgde voor meer contact en goede gesprekken met bewoners.
Meer weten? Neem contact op met Tanja Bröcheler (gemeente Geldrop-Mierlo) of Yvon van Rozendaal (Woonbedrijf).