Woonbedrijf heeft de vroegere school 't Palet aan de Allard de Hamelstraat van de gemeente Eindhoven gekocht. Deze oude school krijgt een ingrijpende verbouwing en uitbouw.

De school is vroeger vaak verbouwd. Toen zijn er veel dingen met cultuurhistorische waarde verloren gegaan. Daarom is de verbouwing ook heel ingrijpend. Alleen de voorgevel blijft staan, en daarachter wordt het gebouw opnieuw opgebouwd.

Duurzame appartementen in het groen
Deze appartementen zijn te vergelijken met een energiezuinig nieuwbouwappartement. Ze hebben energielabel A en zijn gasloos. Een warmtepompinstallatie zorgt voor verwarming en warm water.

Op de platte daken komt lage beplanting, die het regenwater het langer vasthoudt.

Gezamenlijke binnentuin en parkeren
Achter dit gebouw ligt nog een school die Woonbedrijf verbouwt: de oude Past van Arsschool aan de Barrierweg 180. Tussen de scholen in liggen nu grote schoolpleinen met alleen stoeptegels. Hier komt straks een groene gezamenlijke binnentuin voor de bewoners van de verbouwde scholen. De grote bomen blijven staan. Woonbedrijf wil zo meer groen in de buurt brengen.

Op dit binnenterrein komt een parkeerplaats met grastegels voor de bewoners van de school aan de Allard du Hamelstraat. Hier komen ook de gemeenschappelijke fietsenbergingen.

De plannen zijn nog niet definitief
Op dit moment is er nog overleg met de gemeente Eindhoven over de verbouwing van de school. De gemeente gaat straks de vergunningen verlenen, die nodig zijn. Om die aanvragen voor te bereiden, is er veel onderzoek gedaan. Voor de vergunningen is van alles in kaart gebracht zoals geluid, parkeren, groen, flora en fauna, stikstof etc. etc. Deze onderzoeken zijn gedaan om de bestemmingsplanprocedure op te starten en daarna de omgevingsvergunning aan te vragen.
De procedure om het bestemmingsplan aan te passen loopt nog. Zie www.overheid.nl of www.ruimtelijkeplannen.nl.

Verder delen we steeds onze plannen met de buurtbewoners. Ook zij brengen waardevolle informatie in. We hebben eind 2021 een nieuwsbrief verstuurd naar de buurtbewoners, klik hier om die te lezen. In februari 2022 hebben we een digitale bijeenkomst gehouden voor de buurtbewoners. Die kun je hier terugkijken.

Samenwerkingspartners
Okko, De Loods Architecten

In voorbereiding