Woonbedrijf heeft de vroegere school 't Palet aan de Alard de Hamelstraat van de gemeente Eindhoven gekocht. Deze oude school krijgt een ingrijpende verbouwing en uitbouw.

Deze school is vroeger vaak verbouwd. Toen zijn er veel dingen met cultuurhistorische waarde verloren gegaan. Daarom is de verbouwing ook heel ingrijpend. Alleen de voorgevel blijft staan, en daarachter een nieuw gebouw gebouwd.

De woningen zijn voor geschikt 1 of 2 personen, voor alle leeftijden, maar vooral voor starters en jongeren tot 23 jaar.

De huurprijzen zijn nu nog niet bekend. Maar de studio's zullen minder dan 454 euro kosten (prijspeil 2024). Dit is de grens waarbij jongeren tot 23 jaar huurtoeslag kunnen aanvragen. De andere appartementen kosten minder dan 650 euro (prijspeil 2024). Ook daar is huurtoeslag aanvragen mogelijk.

Let op: alle prijzen zijn zonder servicekosten en eventuele kosten voor een parkeerplaats.

De studio's en appartementen zijn verdeeld over 3 woonlagen. Er is een lift aanwezig. In de gezamenlijke wasruimte staan wasmachines en wasdrogers die je samen met de andere bewoners kunt gebruiken.

Duurzame appartementen in het groen
Deze appartementen worden energiezuinige appartementen en studio's. Ze hebben energielabel A en zijn gasloos. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water.

Er zijn zonnepanelen aanwezig. De opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om de gezamenlijke ruimte van stroom te voorzien. Dat scheelt in de servicekosten.

Op de platte daken komen lage plantjes, die het regenwater langer vasthouden. Het regenwater wordt allemaal op eigen terrein opgevangen.

Gezamenlijke binnentuin en parkeren
Achter dit gebouw ligt nog een school die Woonbedrijf heeft verbouwd: de oude Past van Arsschool aan de Barrierweg 180.

Tussen de scholen in lagen grote schoolpleinen met alleen stoeptegels. Hier komt straks een groene gezamenlijke binnentuin voor de bewoners van de verbouwde scholen.De oude grote bomen blijven staan. Woonbedrijf wil zo meer groen in de buurt brengen.

Op het binnenterrein komt ook een parkeerplaats voor de bewoners van de Alard du Hamelstraat. Hier komen ook de gemeenschappelijke fietsenbergingen.

Samenwerkingspartners
Okko, De Loods Architecten, Ballast Nedam

In aanbouw