Woonbedrijf heeft de vroegere Pastoor van Arsschool aan de Barrierweg 180 van de gemeente Eindhoven gekocht. Deze school is verbouwd tot sociale huurappartementen. Er is veel in originele staat gebleven. Aan de buitenkant is niet veel veranderd.

Aan de buitenkant blijft bijna alles hetzelfde
Het metselwerk is schoongemaakt. De ramen en de raamverdeling zijn ongeveer hetzelfde gebleven. Het hele gebouw is energiezuinig gemaakt. Er zit nu dubbel glas in de raamkozijnen.

De hoofdingang is weer aan de voorkant, waar die vroeger ook zat. De brievenbussen hangen aan de zijkant. Aan de voorkant is ook een aparte ingang naar de bergingen.

In het hele gebouw zijn de gangen en trappenhallen zoveel mogelijk hetzelfde gebleven. Er is geen lift.

Duurzame appartementen in het groen
De appartementen aan de Barrierweg zijn energiezuinig en hebben energielabel A. Er is een gezamenlijke warmtepomp die zorgt voor de verwarming van de appartementen. Je kunt als bewoner de warmte wel zelf regelen. Een meter houdt het gebruik voor elke bewoner bij. Voor het warme water heeft elk appartement een eigen boiler.

Achter dit gebouw ligt nog een school die Woonbedrijf gaat verbouwen: de oude Paletschool aan de A du Hamelstraat. Tussen die scholen liggen nu grote schoolpleinen met alleen stoeptegels. Hier komt straks een groene gezamenlijke binnentuin voor de bewoners van de beide verbouwde scholen. De grote bomen blijven staan. Woonbedrijf wil zo meer groen in de buurt brengen.

Bewoners en bezoekers parkeren hun auto op het parkeerterrein van de Pastoor van Arskerk of in de straat.

Buren van de Barrierweg
Naast de verbouwde school aan de Barrierweg heeft Neos een locatie waar zij begeleiding en opvang bieden. Zij stellen zich graag aan je voor. Klik hier voor meer informatie. Bekijk ook even dit filmpje.

Samenwerkingspartners
Okko, De Loods Architecten en Ballast Nedam Zuid

Opgeleverd en verhuurd