Op het terrein waar vroeger basisschool De Windroos in Valkenswaard stond, ontwikkelt Woonbedrijf sociale huurwoningen. Dat is op het lege terrein tussen de Carolusdreef, Die Haghe en de St. Antoniusstraat.

Appartementen
Het appartementengebouw is 4 lagen hoog en komt op de hoek van de Carolusdreef en Die Haghe. Het gebouw heeft een lift. De huurprijzen zijn lager dan € 633,00 (prijspeil 2021) , dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De appartementen op begane grond hebben een terras. De appartementen op de verdiepingen erboven hebben een balkon. In de woning komt een bergruimte waar ook de wasmachine kan staan. Op de begane grond is een afgesloten centrale fietsenstalling voor bewoners.

Woningen
Er komen ook 14 woningen die geschikt zijn voor 2 of meer personen, bijvoorbeeld startende stellen. Aan de Carolusdreef ligt een rijtje van 8 woningen. De andere 6 liggen aan de St. Antoniusstraat. Elke woning heeft een tuin en berging. Deze woningen hebben 2 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Ook is er een vaste trap naar de zolder. De huurprijzen van het grootste deel van de gezinswoningen zijn minder dan €633,00 (prijspeil 2021), dus ook hier kan huurtoeslag worden aangevraagd. De 2 eindwoningen van het rijtje aan de Carolusdreef, zijn wat groter en duurder.

Parkeren
Tussen de woningen en het appartementengebouw komt een binnenterrein. Het is afgesloten met een slagboom. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor de bewoners.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen voldoen aan de huidige eisen en alle woningen zijn gasloos. Dat betekent dat ze erg goed zijn geïsoleerd en dat ze worden verwarmd door een warmtepomp.

Bouwvergunning
De omgevingsvergunning om de woningen te bouwen is verleend. De bouw is gestart.

Hier vind je meer informatie over de plannen die we eerder aan de buurtbewoners hebben gegeven.

Klik hier om de digitale informatieavond terug te kijken.
Klik hier voor de vragen die tijdens de informatieavond gesteld zijn, met onze antwoorden.
Klik hier om de beelden, plattegronden en gevels te bekijken.
Klik hier om de nieuwsbrief van oktober 2021 te lezen.

Samenwerkingspartners
Faam Architects en Heijmans Woningbouw

Vragen over dit project?
Stuur dan een mail aan carolusdreef@woonbedrijf.com.

In uitvoering