Op het terrein waar vroeger basisschool De Windroos in Valkenswaard stond, ontwikkelt Woonbedrijf sociale huurwoningen. Dat is op het lege terrein tussen de Carolusdreef, Die Haghe en de St. Antoniusstraat.

Appartementen
Het appartementengebouw is 4 lagen hoog en staat op de hoek van de Carolusdreef en Die Haghe. Het gebouw heeft een lift. De netto huurprijs is €625,00, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk. Hier komen nog ongeveer €31,00 bij voor servicekosten en €30,00 voor een parkeerplaats.

De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet. De appartementen op begane grond hebben een terras. De appartementen op de verdiepingen erboven hebben een balkon. In de woning komt een bergruimte waar ook de wasmachine kan staan. Op de begane grond is een afgesloten centrale fietsenstalling voor bewoners.

Woningen
De 14 woningen zijn geschikt voor 2 of meer personen, startende stellen (jonger dan 35 jaar). Aan de Carolusdreef ligt een rijtje van 8 woningen. De andere 6 liggen aan de St. Antoniusstraat. Elke woning heeft een tuin en berging. Deze woningen hebben 2 slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Ook is er een vaste trap naar de zolder. De netto huurprijs van het grootste deel van de gezinswoningen is €633,00, dus ook hier kan huurtoeslag worden aangevraagd. De 2 eindwoningen van het rijtje aan de Carolusdreef, zijn wat groter en kosten €678,00. Je betaalt naast de netto huurprijs ook nog €6,50 voor servicekosten en €30,00 voor een parkeerplaats.

Parkeren
Tussen de woningen en het appartementengebouw ligt een binnenterrein. Het is afgesloten met een slagboom. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen beschikbaar voor de bewoners.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen voldoen aan de huidige eisen en alle woningen zijn gasloos. Dat betekent dat ze erg goed zijn geïsoleerd en dat ze worden verwarmd door een warmtepomp.

Informatie voor de bewoners
Alle woningen en appartementen zijn verhuurd. We hebben wat informatie over de woningen en wat je nodig hebt als je gaat verhuizen voor de bewoners op een rijtje gezet.
Klik hier voor informatie over de appartementen.
Klik hier voor informatie over de woningen.


Hier vind je meer informatie over de plannen die we eerder aan de buurtbewoners hebben gegeven.

Klik hier om de beelden, plattegronden en gevels te bekijken.
Klik hier om de nieuwsbrief van oktober 2021 te lezen.

Samenwerkingspartners
Faam Architects en Heijmans Woningbouw

Gereed en verhuurd