In het ‘hart’ van Veldhoven, vlak bij het City Centrum ontwikkelen Woonbedrijf, Stayinc. en de gemeente Veldhoven een nieuw gebied om te wonen en leven: Land van Djept. Op deze plek zijn nu nog akkers en grasvelden te vinden. Hier komen woongebouwen komen in een groen landschap. Naast wonen is er veel ruimte voor het landschap, natuur, biodiversiteit en recreatie. De plannen zijn nog niet helemaal klaar en definitief. Op deze pagina vind je wat meer informatie over de woningen, maar die kunnen dus nog wat aangepast worden.

Groene buurt
De 6 woongebouwen van Woonbedrijf komen in 2 delen van Djept. Steeds staan er 3 gebouwen bij elkaar. Eén groepje gebouwen staat in het noorden van de nieuwe buurt, dicht tegen het bestaande bosje en tegen de Traverse/Smelen aan. Het andere groepje gebouwen staat in het zuidwesten van de nieuwe buurt en ligt vlakbij de Heerbaan.

Bijzonder aan deze nieuwe ontwikkeling is het groene karakter van het plan. Djept is nu een groen gebied met een historische straat met boerderijwoningen. Er is ook veel groen: open velden, groene tuinen, bosjes, een bomenlaan en kruidenrijke velden. Al deze groene onderdelen zijn en blijven de basis van dit nieuwe plan. Het groen blijft onderdeel van het wonen, bijvoorbeeld door planten die tegen de gevels en bij je balkon omhoog groeien. Of door de auto's die allemaal bij elkaar geparkeerd worden bij de entree van de 3 gebouwen in plaats van op aparte parkeerplaatsen.

Kijk ook even op de website van Land van Djept om het hele plan te bekijken.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Alle woningen zijn gasloos en hebben een individuele warmtepomp. Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. Er komen boompjes en planten waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt.

Ontwerp
Op 18 juli 2023 is een inloopbijeenkomst geweest voor buurtbewoners om te kijken naar het ontwerp en op diverse onderdelen hun mening te geven. Eind 2023/begin 2024 is er weer een moment waarop we het ontwerp aan de buurtbewoners zullen presenteren.

Samenwerkingspartners
Het totaalplan voor Djept wordt ontwikkeld samen met de gemeente Veldhoven en Stayinc. Stam + de Koning helpt Woonbedrijf met het verder ontwikkelen van het plan en gaat de woningen bouwen.

In voorbereiding