Woonbedrijf ontwikkelt in de wijk d'Ekker in Veldhoven 56 nieuwe sociale huurappartementen. Op de locatie aan de Lange Kruisweg waar vroeger de basisschool de Gansepoel stond, is nu ruimte voor nieuwe woningen.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen voldoen aan de huidige eisen. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Er is dus geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. Er komen boompjes en planten waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt.

Samenwerkingspartners
BAM Wonen en VFO Architecten. Het project is onderdeel van het WoonST concept.

Wat betekent WoonST?
13 woningcorporaties en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten in 2021, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Zo willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen.

Vragen?
Voor algemene vragen over dit project kun je contact opnemen met vastgoedontwikkelaar Adriënne Kolen. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 040 243 43 43 of mail naar gansepoel@woonbedrijf.com.

In voorbereiding