Woonbedrijf ontwikkelt in de wijk d'Ekker in Veldhoven 56 nieuwe sociale huurappartementen. Op de locatie aan de Lange Kruisweg waar vroeger de basisschool de Gansepoel stond, is nu ruimte voor nieuwe woningen.

Indeling appartementen
Klik hier om type Basis te bekijken.
Klik hier om type Facade te bekijken.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen zijn energiezuinig en hebben energielabel A. Ze zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. Er komen boompjes en planten waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt.

Samenwerkingspartners
BAM Wonen en VFO Architecten. Het project is onderdeel van het WoonST concept.

Wat betekent WoonST?
13 woningcorporaties en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten in 2021, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Zo willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen.

Planning
Op dit moment zijn de vergunningen binnen om te kunnen bouwen. We starten in mei 2023. De appartementen zijn in de zomer van 2024 klaar.

Informatie voor omwonenden

Informatieavond 12 september 2022
- Bekijk informatiepanelen

Op dit moment zijn de vergunningen binnen om te kunnen bouwen. Het werk om de bouw voor te bereiden is gestart. De woningen zijn in de zomer van 2024 klaar.

Over de voorbereiding van de bouw hebben we een brief gestuurd naar de buurtbewoners. Die kun je hier lezen.

Vragen?
Voor algemene vragen over dit project kun je contact opnemen met vastgoedontwikkelaar Adriënne Kolen. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 040 243 43 43 of mail naar gansepoel@woonbedrijf.com.

In aanbouw