Woonbedrijf bouwt in de wijk d'Ekker in Veldhoven 56 nieuwe sociale huurappartementen. Op de locatie aan de Lange Kruisweg waar vroeger de basisschool de Gansepoel stond, is nu ruimte voor nieuwe woningen.

Hieronder kun je de plattegronden van de appartementen bekijken en downloaden.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen zijn energiezuinig en hebben energielabel A. Ze zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. Er komen boompjes en planten waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt.

Samenwerkingspartners
BAM Wonen en VFO Architecten. Het project is onderdeel van het WoonST concept.

Wat betekent WoonST?
13 woningcorporaties en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten in 2021, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Zo willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen.

Planning
Op dit moment is BAM bezig om de appartementen te bouwen. Alle woningen zijn in de zomer van 2024 klaar.

Informatie voor omwonenden

Informatieavond 12 september 2022
- Bekijk informatiepanelen

Over de voorbereiding van de bouw hebben we een brief gestuurd naar de buurtbewoners. Die kun je hier lezen.

Vragen?
Voor vragen over dit project kun je een mail sturen naar gansepoel@woonbedrijf.com. Vergeet niet om je gegevens in de mail te zetten.

In aanbouw