Huysackers is een nieuw woongebied aan de westkant van Veldhoven. De nieuwe woonwijk ligt vlakbij Oerle en er komen allerlei type woningen: koop en huur voor grote en voor kleine gezinnen. Woonbedrijf realiseerde hier 76 huurwoningen.

Woningen met 2 slaapkamers

Deze woningen hebben een plat dak, er is geen zolder. Op de begane grond is de woonkamer en open keuken. Op de eerste verdieping de slaapkamers en badkamer met extra toilet. In de tuin is een fietsenberging. Er is een vaste parkeerplaats voor de auto. De woningen hebben een maximale huurprijs van €674,24 (inclusief kosten voor parkeerplaats, zonnepanelen en servicekosten) Het is mogelijk om huurtoeslag aan te vragen voor deze woningen.

Woningen met 3 slaapkamers

Op de begane grond is de woonkamer en open keuken. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en badkamer met extra toilet. Er is een vaste trap naar de 3e verdieping waar de 3e slaapkamer is. In de tuin is een fietsenberging. Er is een vaste parkeerplaats voor de auto. De maximale huurprijs is €792,34 (inclusief kosten voor parkeerplaats, zonnepanelen en servicekosten).

Appartementen met 1 of 2 slaapkamers

De woningen zijn verdeeld over 3 verdiepingen, er is geen lift aanwezig. Vanuit de woonkamer kom je in de open keuken. Verder is er een badkamer en apart toilet. De appartementen op begane grond hebben een klein terras. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een balkon. Aan de achterkant van het gebouw zijn de fietsenbergingen. Er is een vaste parkeerplaats voor de auto. De appartementen op begane grond zijn zeer geschikt voor senioren. De maximale huurprijs is €697,34 (inclusief kosten voor parkeerplaats, zonnepanelen en servicekosten). Het is mogelijk om huurtoeslag aan te vragen voor deze woningen.

Duurzame woningen met lage energiekosten

De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn voorzien van zonnepanelen. Deze dragen bij aan lagere energiekosten. De openbare ruimte in de wijk is duurzaam ingericht, met bijvoorbeeld energiezuinige straatverlichting. Regenwater komt niet in het riool en maar wordt via een systeem van wadi's, vijvers en beekloopjes afgevoerd.

Samenwerkingspartners

Floreffe is de ontwikkelaar van deze woningen. Dat is een samenwerkingsverband tussen BPD, Land's – Heeren en Van Santvoort Ontwikkeling.

Planning

Bouwbedrijf BMV is in februari 2020 begonnen met de bouw. De woningen zijn naar verwachting al eind 2020, begin 2021 klaar. De appartementen zullen naar verwachting in juni 2021 opgeleverd worden.

Opgeleverd en verhuurd