Op de plek waar nu nog 26 eengezinswoningen staan, aan het Kerstroosplein in Eindhoven, komen straks nieuwe appartementen. In het najaar van 2024 zijn alle bewoners, van deze woningen verhuisd en gaan we de woningen slopen. Hier bouwen we dan sociale huurappartementen.

Er komen 2 gebouwen

De appartementen zijn verdeeld over 2 blokken. Eén blok bestaat uit vier woonlagen en één blok bestaat uit 3 woonlagen. Er is een lift aanwezig. De parkeerplaatsen voor de bewoners zijn dicht bij de ingang. Er is ook een gezamenlijke fietsenstalling.

Duurzaam en gasloos

De nieuwe woningen zijn energiezuinig en gasloos. Er is een warmtepomp die de woning verwarmt via vloerverwarming. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. Een deel van de appartementen kijkt uit op een groen parkje met speeltoestellen. Het andere deel kijkt uit op de groene binnentuin. Er blijven zoveel mogelijk bomen staan. Er komen ook boompjes en planten bij, waar vogels en dieren graag zijn. Verder zorgen we dat als er veel regen valt, het water goed afgevoerd wordt.

Informatie voor buurtbewoners

Op dit moment lopen de procedures bij de gemeente Eindhoven om toestemming te krijgen voor de bouw van de appartementen. Op 5 september 2023 hebben we de buurtbewoners informatie gegeven over de plannen van de nieuwe appartementen.

Bekijk hier de presentatie met schetsen en plattegronden

In voorbereiding