We gaan het gebouw en de woningen verbeteren en duurzamer maken. We isoleren het dak en de gevel, plaatsen HR++ glas en een nieuw ventilatiesysteem en vervangen de collectieve cv-ketel door een elektrische warmtepomp. Hierdoor gaan de woningen van energielabel D naar minimaal A.

Knaapen Groep begint in het voorjaar 2023 met de eerste werkzaamheden. Als alles goed verloopt, dan is het hele project in het najaar 2023 klaar.

Huurverhoging

Voor het onderhoud en de isolatie betalen bewoners geen huurverhoging. Woonbedrijf heeft wel gekozen om een elektrische warmtepomp te plaatsen, waardoor het hele gebouw in 1 keer van het gas af is. Hiermee gaan we nog een stap verder in het duurzamer maken van de woningen en gaan de woningen gemiddeld naar minimaal energielabel A. Voor deze extra stap vragen we een huurverhoging van €4,- per maand.

90% akkoord van bewoners

In september 2022 was er een informatiebijeenkomst voor bewoners. Daarna konden de bewoners de modelwoning bezoeken. 90% van de bewoners is akkoord met het renovatieplan. Vanaf januari 2023 zijn er nog vervolgbijeenkomsten en bezoeken bij de bewoners thuis.

Samenwerkingspartner

in voorbereiding