Woonbedrijf en bouwbedrijf Stam + De Koning gaan vlakbij de Julianabrug in Helmond 192 woningen bouwen. Er komen huur- en koopwoningen in diverse prijsklassen voor allerlei doelgroepen.

Locatie

Op de hoek van Oostende en de Kanaaldijk N.O. ligt het terrein waar straks de woningen gebouwd worden. Vroeger waren hier het postsorteercentrum van de PTT en het bedrijf Stiho. Straks is het een fijne woonplek aan de rand van het centrum en vlakbij het water. Bij de Gulden Aa wandel of fiets je zo de natuur in.

Hieronder zie je waar de huurwoningen komen en waar de koop. De blauwe blokken zijn de sociale huurwoningen die Woonbedrijf gaat realiseren. De oranje blokken zijn de woningen die Stam + De Koning ontwikkelt.

Meedenken en meedoen

Het bijzondere aan OnsOostende is dat de toekomstige bewoners in een vroeg stadium hebben meegedacht over het plan. We hebben enkele bijeenkomsten gehouden waarbij we ophaalden wat de toekomstige bewoners ervan vinden. Op de site van OnsOostende zie je enkele voorbeelden van die bijeenkomsten.

Als je bij een bijeenkomst bent geweest krijg je een Matspunt. Als je 3 Matspunten hebt kun je meeloten voor een sociale huurwoning.

Op de foto's zie je voorbeelden hoe we de toekomstige bewoners betrekken bij het ontwikkelen van het plan.

Aanmelding voor de sociale huurwoningen OnsOostende voorlopig gesloten

Meer dan 500 geïnteresseerden hebben zich aangemeld voor het meedenken over de huurappartementen van OnsOostende. Wij zijn natuurlijk heel blij dat zoveel mensen geinteresseerd zijn in dit project. We hebben besloten om voorlopig de aanmelding stop te zetten. Zo voorkomen we dat we mensen moeten teleurstellen op een later moment.

Wil je toch op de hoogte blijven? Dan kun je je aanmelden voor de 'reservelijst' van OnsOostende. Kijk dan op de site van OnsOostende.

In voorbereiding