Op de locatie waar vroeger gemeenschapshuis ‘t Hazzo stond, heeft Woonbedrijf 27 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd. De woningen liggen aan de Prunellalaan/Trolliuslaan en zijn geschikt voor 1 of 2 personen. Het is voor iedereen fijn wonen in het groen. Ook voor mensen van 55 jaar en ouder.

Indeling

Alle appartementen zijn ongeveer 66 m2 en hebben een woonkamer, open keuken en 2 slaapkamers. Verder is er een badkamer en apart toilet. De appartementen op begane grond hebben een klein terras. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een balkon. Bij de entree zijn (privé) bergingen met een aansluiting voor het opladen van bijvoorbeeld een elektrische fiets. Er zijn ongeveer 15 parkeerplaatsen dicht bij de appartementen. Ook aan de Prunellalaan zijn parkeerplaatsen te vinden. Deze parkeerplaatsen liggen in openbaar gebied waar ook anderen gebruik van kunnen maken.

Duurzaamheid

De appartementen zijn goed geïsoleerd, zijn gasloos en hebben zonnepanelen. Een warmtepomp zonder unit die buiten staat, zorgt voor verwarming en warm water. Koken doe je elektrisch. Aan de oost-, zuid- en westkant zitten zonwerende screens voor de ramen.

De gevels zijn gebouwd met ClickBrick® bakstenen. Deze bakstenen zien er gewoon uit, maar worden niet gemetseld of gelijmd. Ze worden gestapeld en aan elkaar verbonden door een kliksysteem. Het grote voordeel van dit systeem is dat je de bakstenen in zijn geheel kunt hergebruiken. De constructie kan snel en gemakkelijk worden afgebroken en weer opgebouwd. En dan blijft het afval beperkt tot de eventueel beschadigde bakstenen.

Samenwerkingspartners

Gemeente Waalre
KAW. architecten
Aannemer Stam + de Koning

Planning

De bouw is gestart in de zomer van 2021. De appartementen zijn klaar en allemaal verhuurd.

Vragen?

Voor vragen over dit project kun je een mail sturen aan prunellalaan@woonbedrijf.com.

Gereed en verhuurd