Woonbedrijf heeft twee scholen aan de Barrierweg 180 en Alard du Hamelstraat 31 van de gemeente Eindhoven gekocht. Deze scholen gaan we verbouwen tot sociale huurwoningen. Woonbedrijf heeft met de gemeente afgesproken dat beide scholen behouden blijven en niet worden gesloopt. Op dit moment zijn we druk bezig met het maken van de (ver-)bouwplannen.

Alle appartementen (in allebei de gebouwen) zijn geschikt voor 1 of 2 personen. De exacte huurprijzen van de sociale huurwoningen zijn nu nog niet bekend. Ze zullen in ieder geval minder dan €763 euro kosten (prijspeil 2022). En de kleinere woningen kosten natuurlijk minder dan de grotere.

Parkeren
De bewoners parkeren straks hun auto op het binnenterrein tussen de schoolgebouwen of op het terrein van de Pastoor van Arskerk. En een deel parkeert in het openbare gebied. Via de bestaande inrit aan de Barrierweg rijden de bewoners het binnenterrein tussen de schoolgebouwen op. Als ze parkeren op het binnenterrein van de Pastoor van Arskerk, gaan ze via inrit aan de Sint Philomenastraat.

De plannen zijn nog niet definitief
Op dit moment is er nog overleg met de gemeente Eindhoven. Zij gaan straks de benodigde vergunningen verlenen. Om die aanvragen voor te bereiden, wordt veel onderzoek gedaan. We brengen dan van alles in kaart zoals geluid, parkeren, groen, flora en fauna etc. etc. Dat vraagt veel tijd. En we weten uit ervaring dat er dingen kunnen meevallen of tegen kunnen vallen. Het zal dus nog wel een tijdje duren voordat we de procedures doorlopen hebben.

Verder delen we onze plannen met de buurtbewoners. Ook zij brengen waardevolle informatie in.

We hebben eind 2021 een nieuwsbrief verstuurd naar de buurtbewoners, klik hier om hem te lezen. In februari hebben we een digitale bijeenkomst gehouden voor de buurtbewoners. Die kun je hier terugkijken.

Samenwerkingspartners
Okko Project, De Loods Architecten en Ballast Nedam Zuid.

Interesse?
We verhuren de woningen straks via www.wooniezie.nl. Je kunt nu nog niet reageren. Wel kun je alvast inschrijven als woningzoekende bij Wooniezie. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

Vragen?
Heb je vragen over dit project stuur dan een mail aan scholendebarrier@woonbedrijf.com.

In voorbereiding