Woonbedrijf heeft de voormalige jongensschool in Drents Dorp uit 1929 verbouwd tot huurappartementen. De buitenzijde van het gebouw is bijna hetzelfde gebleven. Ook in de school blijven de monumentale elementen behouden, zoals de gangen en het trappenhuis.

Van schoolgebouw tot appartementengebouw
In de vroegere klaslokalen zijn 14 appartementen van ongeveer 33 tot 47 m2 voor 1 of 2 personen gemaakt. Ze hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer en een badkamer. Er is ook een ruimte waar de installaties staan, daar kun je de wasmachine en droger plaatsen en wat spullen opbergen. De woningen hebben energielabel A en zijn gasloos. Elke woning heeft een vloerverwarming en een collectieve luchtwarmtepomp. Er is een ventilatie-installatie die de warmte hergebruikt.

Het gebouw telt drie verdiepingen, met 6 woningen op de begane grond, 5 op de eerste en 3 op de tweede verdieping. Er is geen lift.

Nieuwe 'tiny houses' op oude speelplaats
Achter de oude speelplaats, aan de kant van de Tilburgseweg-Oost, heeft Woonbedrijf 5 prefab woningen geplaatst. Deze Barli-DUO woningen hebben een woonkamer met open keuken en toilet op begane grond. Er zijn 2 slaapkamers en een badkamer op de bovenverdieping. Ze krijgen een eigen achtertuin met buitenberging. Achter de woningen komt een parkeerterreintje met 5 parkeerplaatsen.

Betaalbare appartementen en woningen
De huurprijs van de appartementen (1 slaapkamer) is ongeveer €570,00 per maand (prijspeil 2023 excl. servicekosten). De huurprijzen van de tiny houses (2 slaapkamers) zijn ongeveer €645,00 per maand (prijspeil 2023 excl. servicekosten). Het is mogelijk om voor de appartementen en woningen huurtoeslag aan te vragen.

Woningen voor cliënten Lunet
De appartementen en woningen zijn bestemd voor cliënten van Lunet. Ze huren de woning van Woonbedrijf en gaan hier zelfstandig wonen. Het gaat hierbij om mensen met een licht verstandelijke beperking. Van Lunet ontvangen ze begeleiding en zorg thuis. Professionals van Lunet zijn gedurende de dag aanwezig om zorgvragen te beantwoorden en begeleiden hen in het zelfstandig wonen. Eén appartement wordt gebruikt door de begeleiding van Lunet. De overige 18 woningen zijn voor de cliënten.

Speelplaats wordt tuin
Op de voormalige speelplaats achter het gebouw blijven de grote bomen (platanen) staan. Het grootste deel van de stenen van de vroegere speelplaats, zijn er uit gehaald. Daar komen planten. Onder de bestaande overkapping komt de gemeenschappelijke fietsenberging voor de bewoners. De tuin hoort bij het schoolgebouw en is alleen toegankelijk voor de bewoners. De bewoners parkeren de auto in de straat.

Samenwerkingspartners
Okko, De Loods Architecten, Ballast Nedam Zuid, Barli Bouwsystemen, Lunet.

Opgeleverd en verhuurd