Woonbedrijf gaat de voormalige jongensschool in Drents Dorp uit 1929 transformeren huurappartementen. De buitenzijde van het gebouw blijft bijna hetzelfde. Ook in de school blijven de monumentale elementen behouden, zoals de gangen en het trappenhuis.

Van schoolgebouw tot appartementengebouw
In de vroegere klaslokalen komen 14 appartementen van ongeveer 40-50 m2 voor 1 of 2 personen. Ze hebben een woonkamer met open keuken, slaapkamer en een badkamer. Er is ook een ruimte waar de installaties staan, daar kun je de wasmachine en droger plaatsen en wat spullen opbergen. De woningen hebben straks energielabel A en zijn gasloos. Elke woning heeft een vloerverwarming en een collectieve luchtwarmtepomp. Er is een ventilatie-installatie die de warmte hergebruikt.

Het gebouw telt drie verdiepingen, met 6 woningen op de begane grond, 5 op de eerste en 3 op de tweede verdieping. Er is geen lift.

Nieuwe 'tiny houses' voor 1 of 2 personen
Achter de oude speelplaats, aan de kant van de Tilburgseweg-Oost, gaat Woonbedrijf 5 prefab woningen plaatsen. Deze Barli-DUO woningen hebben een woonkamer met open keuken en toilet op begane grond. Er zijn 2 slaapkamers en een badkamer op de bovenverdieping. Ze krijgen een eigen achtertuin met buitenberging. Achter de woningen komt een parkeerterreintje met 5 parkeerplaatsen.

Hier zie je een voorbeeld van de Barli-DUO woningen.

Speelplaats wordt tuin
Op de voormalige speelplaats achter het gebouw blijven de grote bomen (platanen) staan. Het grootste deel van de stenen, wat vroeger speelplaats was, verdwijnt. Daar komen planten. Onder de bestaande overkapping komt de gemeenschappelijke fietsenberging voor de bewoners. De tuin hoort bij het schoolgebouw en is alleen toegankelijk voor de bewoners. De bewoners parkeren de auto in de straat.

Samenwerkingspartners
Okko, De Loods Architecten, Ballast Nedam Zuid, Barli Bouwsystemen.

In voorbereiding