De transformatie van fase 4 op Strijp-S gaat beginnen. Hier komen 150 woningen en 11 werklofts (gebouw A3) van Woonbedrijf. Het wordt een bijzonder stukje Eindhoven tussen de Glaslaan, Kastanjelaan, Torenallee en de busbaan: hét nieuwe woon- en werkgebied van Strijp-S. Met respect voor het industriële verleden en met behoud van de kenmerkende elementen komt er een vernieuwende wijk met een mix aan wonen, werken, cultuur en ontspannen. Enkele oude gebouwen blijven staan en krijgen een nieuwe bestemming.

In fase 4 van Strijp-S komt in totaal ongeveer 45.000 m2 werkruimte, 3.500 m2 aan publieksgerichte functies, 3.500 m2 voor recreatieve voorzieningen en evenementen en 1.500 woningen. Verschillende woonvormen voor een brede en dynamische doelgroep. De architectuur en openbare ruimte is gevarieerd, telkens met een eigen sfeer en karakter. Klik hier voor meer informatie over Strijp-S fase 4.

Parkeren
Onder de gebouwen komt een parkeergarage van Mobility-S. Dit bedrijf organiseert voor heel Strijp-S de mobiliteit. Toekomstige bewoners van gebouw A3 kunnen – als ze dat willen- een abonnement nemen om de auto te parkeren op één van de plekken op Strijp-S. Klik hier voor meer informatie Mobility-s.

Samenwerkingspartners
Woonbedrijf ontwikkelt de woningen met SDK Vastgoed. De woningen worden straks gebouwd door bouwbedrijf Stam + De Koning. Het ontwerp is van Arons en Gelauff architecten.

In voorbereiding