De vraag naar studentenwoningen is groot. Daarom gaat studentenhuisvester Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, 735 studentenwoningen bouwen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ze komen op de plek waar vroeger het Paviljoenstond, het eerste gebouw van de TU/e uit 1956. Het Paviljoen is circulair gesloopt, wat betekent dat we bij de bouw sommige onderdelen kunnen hergebruiken.

Naast de woningen is er ook een mix aan ruimtes die de studenten stimuleren en uitnodigen om elkaar op te zoeken. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners.

De begane grond van de torens en op de ‘koppen’ van het studentendorp, een boulevard aan het water (blauwe loper) en het groen vormen straks het sociale hart van de community. Hier komt onder andere een ‘Makerspace’, ontmoetingsruimten, voorzieningen en andere ruimtes/locaties die we samen met de studenten invullen. Op de etages komen ook gemeenschappelijke ruimtes waar studenten elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit filmpje voor een eerste indruk van de studentenwoningen.

Interesse?
De studentenwoningen verhuren we via de website van Vestide, www.vestide.nl. Je kunt nu nog niet reageren. Wel kun je alvast inschrijven als woningzoekende bij Vestide. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

In voorbereiding