De vraag naar studentenwoningen is groot. Daarom gaat studentenhuisvester Vestide, onderdeel van Woonbedrijf, 735 studentenwoningen bouwen op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Ze komen op de plek waar vroeger het Paviljoenstond, het eerste gebouw van de TU/e uit 1956. Het Paviljoen is circulair gesloopt, wat betekent dat we bij de bouw sommige onderdelen kunnen hergebruiken.

Naast de woningen is er ook een mix aan ruimtes die de studenten stimuleren en uitnodigen om elkaar op te zoeken. Dit levert een belangrijke bijdrage aan het welzijn van de bewoners.

De begane grond van de torens en op de ‘koppen’ van het studentendorp, een boulevard aan het water (blauwe loper) en het groen vormen straks het sociale hart van de community. Hier komt onder andere een ‘Makerspace’, ontmoetingsruimten, voorzieningen en andere ruimtes/locaties die we samen met de studenten invullen. Op de etages komen ook gemeenschappelijke ruimtes waar studenten elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit filmpje voor een eerste indruk van de studentenwoningen.

Community building start nu al
De studentenwoningen zijn nog niet klaar, maar Vestide is heeft toch al gesprekken met studenten, waardoor de community gaat ontstaan. Studenten hebben al meegedacht over verschillende zaken rondom de nieuwbouw. Nu wordt deze inzet uitgebreid en zet Vestide een community op van studenten die meedenken, meedoen en meebeslissen over de verdere invulling van het plan, onder de naam LOT. Vestide gaat nu vooral focussen op dat wat nodig is om studenten te stimuleren en uit te nodigen om elkaar te ontmoeten.

Studenten weten zelf als geen ander wat fijn wonen op de campus betekent. LOT vraagt daarom studenten van de TU/e om mee te denken, mee te doen en mee te beslissen over het opbouwen van de community. Vestide gaat nu vooral focussen op dat wat nodig is om studenten te stimuleren en uit te nodigen om elkaar te ontmoeten.

LOT vormt een studentencommunity die met verschillende thema’s inzichten met elkaar uitwisselt. Door studenten actief te betrekken bij vraagstukken vanaf de ontwikkeling tot aan de oplevering van de woningen, creëert LOT betrokkenheid. Het welzijn van de studenten, die daar gaan wonen, wordt daardoor positief versterkt. Meer weten over LOT of aanmelden om op de hoogte te blijven? Kijk op www.lotcommunity.nl.

Interesse?
De studentenwoningen verhuren we via de website van Vestide, www.vestide.nl. Je kunt nu nog niet reageren. Wel kun je alvast inschrijven als woningzoekende bij Vestide. Als je al ingeschreven bent, is dat niet meer nodig.

Vragen?
Voor algemene vragen over LOT en dit project kun je een mail sturen aan LOT@vestide.nl

In voorbereiding