Op de locatie waar vroeger buurthuis de Ketting stond, ontwikkelt Woonbedrijf 36 nieuwe sociale huurappartementen. Ze komen op de hoek van de Tinelstraat en de Cornelis Doppertstraat. De woningen zijn geschikt voor 1 of 2 personen, ook voor mensen van 55 jaar en ouder. De bouw start begin 2023.

Klik hier om een voorbeeld van een appartement met 1 slaapkamer te bekijken.

Klik hier om een voorbeeld van een appartement met 1 slaapkamer te bekijken.

Het gebouw

Het gebouw wordt 5 woonlagen hoog aan de Tinelstraat en 4 hoog aan de Cornelis Dopperstraat. Dan sluit het mooi aan bij de gebouwen en woningen die er vlakbij liggen. De parkeerplaats achter de Pastoor Brockenflat maken we groter. Daar kunnen straks bezoekers en bewoners van de nieuwe woningen parkeren.

Voor elke woning is een berging beschikbaar op de begane grond. Hier kunnen fietsen en spullen worden opgeborgen. Daarnaast zijn er op de verdiepingen een aantal plaatsen beschikbaar om scootmobiels te stallen en laden in een aparte ruimte.

Naast de inrit tot het parkeerterrein staan de ondergrondse afvalcontainers. Die zijn lekker dichtbij zodat je niet ver hoeft te lopen met je vuilniszak.

Duurzaamheid

De nieuwe appartementen zijn duurzaam en energiezuinig. Alle woningen zijn gasloos. Er komen zonnepanelen op het dak die stroom opwekken om de lift te laten werken en de galerij te verlichten.

Rondom het gebouw, vooral aan de straatkant is ruimte voor veel groen. Er komen boompjes en planten waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt. Het regenwater wordt opgevangen in een wadi en loopt dan langzaam via de grond weg.

Ontwerp
Op 15 maart 2022 is er een inloopmoment geweest waar we buurtbewoners hebben uitgenodigd om te komen kijken naar het ontwerp. Klik hier om de panelen over het plan te bekijken. De brief die we in november naar omwonenden hebben gestuurd lees je hier.

Samenwerkingspartners
Faam Architects en Heijmans Vastgoed

Vragen?

Voor vragen over dit project, stuur je een mail naar tinelstraat@woonbedrijf.com.

In uitvoering