Op de locatie waar vroeger buurthuis de Ketting stond, ontwikkelde Woonbedrijf 36 nieuwe sociale huurappartementen. Ze staan op de hoek van de Tinelstraat en de Cornelis Dopperstraat. De woningen zijn geschikt voor 1 of 2 personen, ook voor mensen van 55 jaar en ouder.

Klik hier om een voorbeeld van een appartement met 1 slaapkamer te bekijken.

Klik hier om een voorbeeld van een appartement met 2 slaapkamers te bekijken.

Het gebouw

Het gebouw is 5 woonlagen hoog aan de Tinelstraat en 4 hoog aan de Cornelis Dopperstraat. Dan sluit het mooi aan bij de gebouwen en woningen die er vlakbij liggen.

De parkeerplaats achter de Pastoor Brockenflat is groter gemaakt. Daar kunnen bezoekers en bewoners van de nieuwe woningen parkeren.

Voor elke woning is een berging beschikbaar op de begane grond. Hier kunnen fietsen en spullen worden opgeborgen. Daarnaast zijn er op de verdiepingen een aantal plaatsen beschikbaar om scootmobielen te stallen en te laden in een aparte ruimte.

Naast de inrit tot het parkeerterrein staan de ondergrondse afvalcontainers. Die zijn lekker dichtbij zodat je niet ver hoeft te lopen met je vuilniszak.

Duurzaamheid

De nieuwe appartementen zijn duurzaam en energiezuinig. Alle woningen zijn gasloos. Er liggen zonnepanelen op het dak die stroom opwekken om de lift te laten werken en de galerij te verlichten.

Rondom het gebouw, vooral aan de straatkant is ruimte voor veel groen. Daar staan boompjes en planten waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt. Het regenwater wordt opgevangen in een wadi en loopt dan langzaam via de grond weg.

Samenwerkingspartners
Faam Architects en Heijmans Vastgoed

Opgeleverd en verhuurd