In de Tramstraat in Eindhoven gaat Woonbedrijf 37 studio's bouwen. Die komen op de plek waar eerst de supermarkt was. De oude supermarkt bouwen we om tot 16 studio's en op het parkeerterrein komen nog eens 21 studio's in prefab woningen. Dit allemaal op een prachtige plek in het centrum van Eindhoven. Het is 3 minuten lopen naar de stad en vlakbij het groen van de Dommel.

Parkeren en fietsenstalling
Er komen totaal 26 parkeerplaatsen. 20 parkeerplaatsen zijn voor de auto's van bewoners en 6 parkeerplaatsen voor bezoekers. De parkeerplaats wordt door een hek afgesloten.

Voor de bewoners van de studio's in de voormalige supermarkt is er een overdekte fietsenstalling. Ook de studio's hebben een eigen fietsenstalling. Deze staat vlakbij de ingang van de studio's en is niet overdekt.

Duurzaam en gasloos
De studio's zijn duurzaam, energiezuinig en hebben energielabel A. Alle studio's zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Dat wil zeggen dat er vloerverwarming is. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

Voor de ontwikkeling van de Tramstraat hebben we een aantal keer gesprekken gehad met de buurtbewoners. Uit deze gesprekken kwam naar voren dat de buren heel graag een groen gebied willen. Samen met MTD Landschapsarchitecten heeft Woonbedrijf een groene, open ruimte laten ontwerpen voor de bewoners. Natuurlijk is houden we rekening met de uitstraling, maar ook met de biodiversiteit. Er komen bomen en planten waar vogels en dieren graag in zitten.

Informatie voor buurtbewoners
Op dit moment lopen de procedures bij de gemeente Eindhoven om toestemming te krijgen om hier deze appartementen te bouwen. In mei 2023 hebben we de buurtbewoners informatie gegeven over de plannen van de nieuwe appartementen. Klik hier om de presentatie te bekijken.

Samenwerkingspartners
Stam + De Koning (verbouwing supermarkt), De Groot Vroomshoop (prefab woningen), EN|EN Architecten

Vragen?
Voor vragen over dit project kun je contact opnemen met vastgoedontwikkelaar Pascal Severijns. Je kunt hem bellen via telefoonnummer 040 243 43 43 of mail naar tramstraat@woonbedrijf.com.

In voorbereiding