Op de plek waar nu nog 36 kleine woningen staan, aan het Van Vianenpad in Eindhoven, komen straks nieuwe appartementen. De kleine woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. In het najaar van 2023 zijn alle bewoners, van de oude woningen, verhuisd en gaan we deze oude woningen slopen. Hier bouwen we dan sociale huurappartementen.

Er komen 3 gebouwen
De appartementen zijn verdeeld over 3 blokken, waar steeds 14 woningen zijn. Elk blok heeft 3 verdiepingen. Er is een lift aanwezig. De parkeerplaatsen voor de bewoners zijn dicht bij de ingang. Er is ook een gezamenlijke fietsenstalling.

Duurzaam en gasloos
De nieuwe woningen zijn energiezuinig en gasloos. Er is een warmtepomp die de woning verwarmt via vloerverwarming. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. De appartementen kijken uit op een groen parkje met basketbalveld en speeltoestellen. Er blijven zoveel mogelijk bomen staan. Er komen ook boompjes en planten bij, waar vogels en dieren graag zijn. Verder zorgen we dat als er veel regen valt, het water goed afgevoerd wordt.

Informatie voor buurtbewoners
Op dit moment lopen de procedures bij de gemeente Eindhoven om toestemming te krijgen voor de bouw van de appartementen. Op 14 februari 2023 hebben we de buurtbewoners informatie gegeven over de plannen van de nieuwe appartementen. Klik hier om de presentatie te bekijken.

Samenwerkingspartners
BAM Wonen. Het project is onderdeel van het WoonST plan.

Wat betekent WoonST?
Het project is onderdeel van het WoonST plan. 13 woningcorporaties en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) voegden hun krachten samen en maakten in 2021, samen een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel is lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Zo willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen.

In voorbereiding