Overlast in de buurt

Goed wonen in een prettige buurt, daar werken wij voor. Last van lawaai, vervuiling, of andere vormen van overlast horen daar niet bij. Lees hier wat je kunt doen als je hier mee te maken hebt.

Overlast melden bij de politie

Is er sprake van geluidsoverlast, mishandeling, vernieling of bedreiging? Bel dan altijd de politie via 0900 88 44 en in noodgevallen via 112. Het is ook bij andere vormen van overlast slim deze te melden bij de politie of wijkagent. Ook als de overlast op dat moment niet zichtbaar is. Zo weet de politie in elk geval wat er speelt.

Overlast openbare weg of openbare ruimte

Meld vervuiling van openbaar groen of de openbare weg en vernielingen in de buurt altijd bij je gemeente.

Illegale activiteiten melden

Hennepkwekerijen of de productie van drugs en het verhandelen daarvan veroorzaken onveilige situaties en overlast. Er kan bijvoorbeeld brandgevaar zijn. Denk je dat er in jouw buurt dat soort activiteiten plaatsvinden? Meld dat dan via Overlast melden op deze website en geef aan om welk adres het gaat. Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft waarom je denkt dat er iets aan de hand is. Welke activiteiten neem je waar? Ook kun je bellen met de politie via 0900 88 44 of Meld Misdaad Anoniem via 0800 70 00.

Verhuizen bij overlast

Als een bewoner besluit te verhuizen en er is overlast of er zijn meldingen van overlast in de buurt, moeten wij de toekomstige bewoner hierover informeren. We geven de toekomstige bewoner door dat er meldingen van overlast bij ons binnen zijn gekomen. Ook vertellen we het adres waar de meldingen over gingen en, als het bekend is, welk soort overlast het betreft, zoals geluidsoverlast. Op deze manier voldoen wij aan onze verplichting om deze informatie te geven.

Advies van Woonbedrijf

Ben je zelf in gesprek gegaan, heb je Buurtbemiddeling ingeschakeld en verbetert de situatie nog steeds niet? Bel ons dan voor advies op 040 243 43 43. Of schrijf ons een e-mail of brief, met in elk geval deze gegevens:

  • naam en adres van de veroorzaker(s) van de overlast;
  • uitleg over de overlast;
  • hoe lang de overlast al duurt;
  • wat je zelf hebt geprobeerd om een einde te maken aan de overlast;
  • eventueel de gegevens en ondertekening van anderen die dezelfde overlast ervaren;
  • je eigen naam, adres en telefoonnummer.