Veelgestelde vragen Wooniezie

Vanaf 1 oktober 2020 bieden wij onze vrijgekomen sociale huurwoningen aan via Wooniezie. Op deze pagina vind je de meeste veelgestelde vragen over de overgang en de nieuwe werkwijze.

Algemene vragen

Waarom sluit Woonbedrijf aan bij Wooniezie?

Woonbedrijf adverteert al sinds begin 2018 op Wooniezie, maar woningzoekenden konden hier nog niet op woningen reageren. Vanaf 1 oktober 2020 is dit wel het geval.

Wooniezie heeft veel voordelen voor woningzoekenden. Het is als systeem veel gebruikersvriendelijker dan ons oude systeem. Daarnaast hebben woningzoekenden met één inschrijving toegang tot (sociale) huurwoningen van alle aangesloten corporaties in de regio. Woningzoekenden zijn ingeschreven voor de totale regio en kunnen ook reageren op woningen in andere gemeenten of kernen. Het zoekgebied en het aanbod van woningen wordt hierdoor groter.

Op woningen van welke woningcorporaties kan ik reageren op Wooniezie?
Je kunt reageren op woningen van alle bij Wooniezie aangesloten corporaties. Dit zijn: Bergopwaarts (Helmond), Compaen, Goed wonen Gemert, Helpt Elkander, `Thuis, Trudo, Volksbelang, woCom, Woonbedrijf, Wooninc en Woonpartners. Daarnaast maken ook de verhuurders Mooiland, JorisZorg, Savant,Woonzorg Nederland en Vestia Zuid-Nederland gebruik van Wooniezie.
Op woningen in welke gemeenten kan ik reageren op Wooniezie?
Op Wooniezie vind je woningen in Aalst-Waalre, Aarle-Rixtel, Asten, Bakel, Beek en Donk, Bergeijk, Best, Bladel, Budel, De Mortel, De Rips, Eindhoven, Elsendorp, Geldrop, Gemert, Handel, Hapert, Heeze, Helmond, Leende, Lierop, Lieshout, Mariahout, Mierlo, Milheeze, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Veldhoven en Valkenswaard.
Wat waren de spelregels rondom inschrijftijd tot de overgang naar Wooniezie op 1 oktober 2020?

Tot 1 september 2019 gold de regel dat als een woningzoekende verhuist naar een zelfstandige woning (met een huurcontract voor onbepaalde tijd), dat diegene zijn inschrijftijd kwijt was.

Vanaf 1 september 2019 gold deze regel niet meer. Alleen bij een verhuizing naar een huurwoning van Woonbedrijf, werd de inschrijving verwijderd en moest men zich opnieuw inschrijven.

Vanaf 1 oktober 2020 zijn we overgegaan naar Wooniezie en gelden de spelregels van Wooniezie. Ook hier geldt dat als men verhuist naar een woning die verkregen is via Wooniezie dat de inschrijving wordt verwijderd en men zich opnieuw moet inschrijven.

Heb je (meer) vragen over de overgang naar Wooniezie, je inschrijving of over hoe Wooniezie werkt? Kijk dan bij de uitleg op de website van Wooniezie.