Veelgestelde vragen reparatie en onderhoud

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over reparaties en onderhoud.

Heb altijd alle telefoonnummers bij de hand met deze handige meterkastkaart (pdf).

Wie kan ik bellen als ik een spoedreparatie heb?

Bij spoed zijn we 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Spoedreparaties gelden bij gevaarlijke situaties, zoals een lekkende gasleiding en ernstige waterlekkages. Bij spoed bel je: 040 243 43 43

Welke reparaties voert Woonbedrijf voor mij uit, en welke moet ik als bewoner zelf doen?

Bij reparaties zijn er drie mogelijkheden:

  • wij voeren de reparatie voor je uit (of zorgen dat deze wordt uitgevoerd door een van onze leveranciers);
  • je moet de reparatie zelf uitvoeren (de klus valt onder je eigen verantwoordelijkheid als bewoner);
  • wil of kun je de reparatie niet zelf uitvoeren? Dan kun je kiezen voor het onderhoudsabonnement: dan nemen wij sommige klussen uit handen. Dit kost €2,50 per maand.
Vraag hier een reparatie aan. Dan zie je meteen of de reparatie door Woonbedrijf wordt uitgevoerd, of dat je dit zelf moet doen. Dan staat er ook bij of de klus onder het onderhoudsabonnement valt én of je deze al hebt afgesloten of niet.
Hoe vraag ik een reparatie aan?

Een reparatie vraag je eenvoudig aan op onze website bij Reparatie aanvragen. In veel gevallen kun je meteen inplannen wanneer de reparatie wordt uitgevoerd. Kijk voor een uitgebreide uitleg op de pagina Klik en Klaar.

De lift is stuk, wat moet ik doen?

Is er een liftstoring of is de lift kapot, dan kun je dit het beste direct aan de leverancier van de lift melden. Aan de buitenkant van de lift vind je een sticker met de naam en het telefoonnummer van de leverancier. Dat is Otis of KONE. Er komt na melding altijd een monteur van de leverancier langs om de lift zo snel mogelijk te repareren.

  • Het directe telefoonnummer van Otis is: 0800 - 02 24 752
  • Het directe telefoonnummer van KONE is: 0900 - 22 55 566
Een gemeenschappelijke ruimte wordt vaak niet schoongemaakt. Wat kan ik doen?
Dat is niet hoe het hoort. Geef dit door aan de beheerder bij jou in de wijk of neem hiervoor contact met ons op via ons contactformulier. Dan lossen we dit op.
Ik heb last van muizen/kakkerlakken/wespen/bijen/mieren/torren/kevers/vlooien/wandluizen/ratten. Kan ik voor bestrijding bij jullie terecht?
Het bestrijden van ongedierte regel je zelf. Behalve als er sprake is van kakkerlakken, dan doen wij dit voor je. Hiervoor kun je melding maken bij Reparatie aanvragen. Voor advies of hulp kun je contact opnemen met Rido, Bestrijding van Dierplagen, via telefoonnummer 040 286 37 99. Lees hier meer over ongedierte in huis.

Mag ik een sleutelkastje plaatsen?

Een sleutelkastje kan makkelijk zijn als je zelf niet goed in staat bent om de voordeur open te doen. Het plaatsen van een sleutelkastje moet je altijd met ons overleggen. Samen kijken we dan naar wat de beste mogelijkheden voor jou zijn. Neem contact met ons op via ons contactformulier.

Er is iets kapot in een gemeenschappelijke ruimte. Kan ik hiervoor een reparatie aanvragen?

Is er iets stuk in één van de gemeenschappelijke ruimtes van jouw wooncomplex? Maak dan melding van de reparatie bij Reparatie aanvragen.

Kan ik een nieuw naamplaatje aanvragen?

Bij het tekenen van het huurcontract verzorgen wij eenmalig een naamplaatje bij je woning. Wil je later je naamplaatje veranderen? Dit kun je zelf regelen bij bijvoorbeeld firma Eurokey. De kosten zijn voor eigen rekening. Je mag ook zelf een nieuw naamplaatje plaatsen. Let er wel op dat deze dezelfde afmeting heeft als het originele naamplaatje.

Druppel, badge of tag werkt niet meer, wat nu?

Je hebt één maand de tijd om een nieuwe druppel, badge of tag te activeren. Dit doe je door de druppel, badge of tag eenmalig voor elke deur te houden. Ben je dit vergeten of doet de druppel, badge of tag het na langere tijd niet meer, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

Er komt geen water meer uit de kraan. Wat moet ik doen?
Je krijgt water via Brabant Water. Als je geen water krijgt, kun je dit 24 uur per dag melden bij Brabant Water via telefoonnummer 073 683 80 00.