Veranderingen en verbouwingen
Tijdens de eerste opname bekijken we of er veranderingen zijn aangebracht in je woning. Soms mag een verbouwing of verandering blijven, soms moet je deze weghalen. Dit is waar we op letten:
- de verbouwing is niet goed uitgevoerd: deze haal je weg of repareer je;
- de verbouwing is goed uitgevoerd: deze mag in bepaalde gevallen blijven;
- de verbouwing is door ons uitgevoerd: deze mag blijven.
Vergoeding voor een verbouwing
Als een verbouwing de woning flink verbetert, betalen we er soms een vergoeding voor. Hoeveel? Dat hangt af van de verbouwing, hoe oud deze is en hoe goed deze is onderhouden. De vastgoedbeheerder bespreekt de mogelijkheden en voorwaarden met je.
Bij deze veranderingen heb je kans op een vergoeding:
- garage of bijgebouw;
- carport;
- tuimeldakraam van 9 dakpannen of groter;
- vaste trap naar zolder;
- tweede toilet;
- hr-ketel met radiatoren voor iedere kamer.
Bonus voor trouwe huurders
Woon je langer dan 30 jaar in je woning? Dan hoef je aanpassingen aan de woning niet zelf weg te halen. Dit noemen we de bonusregeling voor trouwe huurders. Gordijnen en vloeren haal je wel zelf weg. De vastgoedbeheerder vertelt je meer tijdens de eerste opname.
Overname door nieuwe huurder
Soms wil de nieuwe huurder spullen van je overnemen. Hier maak je samen afspraken over.
Overnemen van spullen
Tijdens de eerste opname spreek je met de vastgoedbeheerder af welke spullen de nieuwe huurder mag overnemen. Wij geven deze informatie door aan de nieuwe huurder. Je kunt de overname dan samen met de nieuwe huurder bespreken, net als de prijs. Ben je het eens? Dan tekenen we samen de overnameovereenkomst.
Nog geen nieuwe huurder
Er is niet altijd op tijd een nieuwe huurder. In dat geval mag je soms zaken achterlaten in de woning voor de nieuwe huurder. Denk aan bijvoorbeeld gordijnen of een laminaatvloer. Je bespreekt dit met de vastgoedbeheerder van Woonbedrijf tijdens de eerste opname. Je krijgt geen vergoeding voor deze spullen. Maar je hoeft ze dus ook niet weg te halen. Woonbedrijf biedt deze dan weer gratis aan de nieuwe huurder aan. Zo worden deze weer opnieuw gebruikt.
Zo laat je de woning achter
Je maakt samen met de vastgoedbeheerder afspraken over hoe je de woning oplevert. Hieronder kun je de video bekijken over het opleveren van je woning en lees je per onderdeel wat we van je verwachten.
Alle informatie over hoe je je woning netjes achterlaat als je verhuist vind je ook terug in onze verhuisfolder.