Zelf klussen

Een andere vloer, nieuwe keuken of juist een muurtje wegbreken in de woning? Soms heb je vooraf toestemming nodig van Woonbedrijf. Voordat je aan de slag gaat is het daarom handig om de spelregels door te nemen.

In sommige gevallen gelden er bepaalde (bouwkundige) eisen of heb je onze toestemming nodig. Je kunt de aanpassing direct bij ons aanvragen. Zo voorkom je moeilijkheden achteraf.

Toestemming vragen

Kleine klussen

Veel kleine onderhoudsklussen kun je zelf doen. Bijvoorbeeld het schoonmaken van ventilatieroosters of de stekkerproef bij een stroomstoring. Weet je niet hoe dat moet? Kijk dan eens bij de tips.

Hulp nodig?

Is het een grote klus en overzie je de mogelijkheden niet? Of wil je onze hulp bij het uitvoeren van de klus? We geven graag advies. Je vastgoedbeheerder komt dan bij je langs en neemt alle mogelijkheden met je door. Je kunt je vastgoedbeheerder bereiken door contact op te nemen via ons contactformulier.

Asbest

In woningen die vóór 1994 zijn gebouwd, komt soms asbest voor. Het is slecht voor de gezondheid als dit vrijkomt tijdens het klussen. Neem daarom contact met ons op voordat je aan de slag gaat. Lees hier meer over asbest.

Kleine klussen en veranderingen

Voor veel klussen hoef je niet met ons te overleggen. Bijvoorbeeld je muren verven of behangen, een nieuwe vloer leggen, je badkamer opnieuw betegelen of nieuwe keukenkastjes plaatsen. Je woning moet wel bestemd blijven voor wonen. Je mag er dus geen bedrijfsruimte van maken.

Verbouwingen die wij voor je kunnen doen 55+

Het Oppluspakket is er speciaal voor aanpassingen om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld een tweede trapleuning of verhoogd toilet. Je vindt hier meer informatie over het Oppluspakket.

Grote verbouwingen en vernieuwingen

Overleg het altijd eerst met ons als je gaat verbouwen. Zeker als je muren wil doorbreken of installaties wil veranderen. Wij geven advies over het materiaal of de beste oplossing en wij laten je zien waar de leidingen lopen. Ook vertellen we je hoe je een omgevingsvergunning aanvraagt bij de gemeente.

Verbouwingen aan de buitenkant

Je hoeft ons geen toestemming te vragen als je een tuin of vijver aan wil leggen. Voor alle andere ingrepen aan de buitenkant wel, zoals bij een uitbouw of een dakkapel. Toestemming vragen doe je gemakkelijk hier online.