Woningaanbod

Ben je op zoek naar een huurwoning? Vanaf 1 oktober 2020 reageer je via www.wooniezie.nl op onze woningen. Ga naar de website van Wooniezie, schrijf je gratis in en bekijk het huidige aanbod huur- en koopwoningen.

Wat is Wooniezie?


Wooniezie is een website van de woningcorporaties in de regio, waarop woningen worden verhuurd. Wooniezie verhuurt dus zelf geen woningen. Woningcorporaties, zoals Woonbedrijf, zijn eigenaar van de huurwoningen op de Wooniezie website.

Ga je een woning huren via deze website? Het huurcontract ga je dan aan met Woonbedrijf of een andere woningcorporatie uit deze regio. Niet met Wooniezie.

Hoe worden woningen aangeboden op Wooniezie?


De woningen worden op twee manieren aangeboden via Wooniezie, afhankelijk van de woningcorporatie waar de woning van is:

  1. Via inschrijfduur: degene met de langste inschrijftijd krijgt de woning aangeboden.
  2. Via loting: onder de reacties verloot het systeem de woning. Inschrijftijd maakt hierbij niet uit.


Let op: de eerste kandidaat op de lijst die passend is, krijgt in principe de woning aangeboden. Maar het uiteindelijke oordeel hierover ligt bij de verhuurder. Omstandigheden zoals bijvoorbeeld een oude huurschuld of overlastsituatie kunnen ervoor zorgen dat de woning niet aan de eerste kandidaat wordt aangeboden.

Na verhuizing opnieuw inschrijven bij Wooniezie


Wanneer je een woning via Wooniezie hebt gekregen, vervalt automatisch jouw opgebouwde inschrijftijd op de website van Wooniezie. Wil je in de toekomst weer kans maken op een woning via Wooniezie? Schrijf je dan na je verhuizing opnieuw gratis in, zodat je weer inschrijftijd opbouwt.

Inschrijven bij Wooniezie moet je moet elk jaar opnieuw doen. Hiervoor wordt een herinnering via e-mail gestuurd.