Keurmerken

Altijd oog voor kwaliteit en verbetering

Onze bewoners zijn belangrijk voor ons. Net zoals onze medewerkers. Daarom besteden wij veel aandacht aan kwaliteit, veiligheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit laten we zien met verschillende keurmerken.

Onze keurmerken:

  • VCA*: veiligheid, gezondheid en milieu
  • Erkend leerbedrijf: kansen voor jongeren om werkervaring op te doen

VCA*

Onze Bouwservice voert allerlei bouwtechnische werkzaamheden uit. Veilig werken staat daarbij altijd voorop. Wij zijn dan ook in het bezit van het VCA*-certificaat.

VCA* is een afkorting van VGM Checklist Aannemers, waarbij VGM staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. VCA gaat om veilige werkomstandigheden in de breedste zin. Voor iedereen: onze eigen medewerkers, onze bewoners, tijdelijke arbeidskrachten en de maatschappij in het algemeen. Het VCA*-certificaat bewijst dat we voldoen aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu en dat we werken met respect voor mens en omgeving.

Voortdurend verbeteren

Onze afdeling Bouwservice heeft het VCA*-certificaat sinds 2007. Een onafhankelijke externe partij beoordeelt jaarlijks of we nog voldoen aan de eisen. Maar ons VCA*-systeem is veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma dat ons helpt om voortdurend de juiste aandacht te geven aan veiligheid, gezondheid en milieu. En zeker zo belangrijk: om onze prestaties daarin continu te verbeteren.

Acties

Wat we allemaal doen om de veiligheid te verbeteren? Hierbij een greep uit onze vele acties:

  • We voeren inspecties uit op de werkvloer. Hierbij kijken we niet alleen naar de werksituatie, maar ook naar de veiligheid en gezondheid van de huurder.
  • Alle vaklieden, operationeel leidinggevenden en de manager van Bouwservice volgen een VCA opleiding.
  • We nemen zowel interne en externe audits af. Zo blijven wij continu verbeteren.
Naast onze activiteiten op het gebied van VCA*, voert Bouwservice ook klanttevredenheidsmetingen uit. Op basis van de resultaten ondernemen wij actie. Zien we problemen of verbeterkansen? Dan maken we daar werk van!

Erkend leerbedrijf

Werkervaring opdoen is belangrijk, zeker voor jongeren die nog studeren. Wij zijn een erkend leerbedrijf en geven jongeren die kans.

In het mbo kunnen studenten de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) volgen. Jongeren die hiervoor kiezen, gaan één dag per week naar school. De rest van de week werken zij bij een erkend leerbedrijf. Dat kan Woonbedrijf zijn. Wij bieden allerlei leerwerkplaatsen aan op de afdeling Bouwservice. Op technisch gebied kun je bij ons alle kanten uit. Deze afdeling heeft veel ervaring met leerwerkplaatsen voor tegelzetters, timmermannen, stukadoors en loodgieters.

Kenniscentra

Wij zijn aangesloten bij de volgende organisaties:

  • Calibris: kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport.
  • Ecabo: kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven voor de economisch/administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen.
  • Savantis: vakcentrum afbouw en onderhoud, presentatie en communicatie.
  • Fundeon: kenniscentrum beroepsonderwijs bouw en infra.
  • Kenteq: kenniscentrum voor technisch vakmanschap.

Interesse?

Meer weten over de mogelijkheden en leerwerkplaatsen? Mail naar m&o@woonbedrijf.com. Meteen solliciteren? Dat kan ook. Stuur een motivatie met cv naar het bovenstaande e-mailadres, t.a.v. stagecoördinator Woonbedrijf.