Wateroverlast door hoog grondwaterpeil

Als het een lange tijd achter elkaar veel regent, kan er wateroverlast ontstaan. Bijvoorbeeld een laag water in je kelder of berging. Herken je dit? Op deze pagina leggen we je uit wat je kan doen.

Lees meer over...

Schimmel en vocht in je woning

Water in de lift of bij een technische installatie

Water in de liftschacht of bij een technische installatie kan gevaarlijk zijn. Als dit het geval is, bel dan meteen naar Woonbedrijf. Gebruik de lift niet.

Water in de kelder of berging


Water in de kelder of berging komt vaak voor als de ruimte lager is dan het straatniveau. Dat is onder de grond. Als het lange tijd regent raakt de grond verzadigd. Het water kan dan niet meer weg en het grondwater staat dan hoger. Daardoor kan in een ondergrondse kelder of berging water komen te staan. Dit is niet altijd te voorkomen.

Water wegpompen als het nog regent heeft geen zin


Als het blijft regenen, blijft het grondwater hoog staan. Het water wegpompen heeft daarom geen zin tot het wat langer droog is.

Maak en houd de ruimte droog


Als de ruimte vochtig is en er staat nog geen laag water in, maak en houd deze dan zo goed mogelijk droog. Ventileer de ruimte zoveel mogelijk. Dit voorkomt later schimmel.

Waterschade aan spullen


Zorg in een ondergrondse kelder of berging dat spullen die niet nat mogen worden, hoger staan. Je kan eventueel ook waterdichte kratten gebruiken. Zo voorkom je dat spullen nat worden.

Schimmel door wateroverlast


Wateroverlast kan later schimmel veroorzaken. Je leest meer over schimmel en hoe dit te voorkomen op deze pagina.

Last van lekkages?


Heb je last van lekkages door veel regen? Vraag dan een reparatie aan. Je wordt dan zo snel mogelijk geholpen!