Huurverhoging

Elk jaar rond april/mei versturen wij de huurverhogingsbrieven. In 2021 besloot de overheid om geen huurverhoging te vragen voor sociale huurwoningen. Op 1 juli 2022 mogen we de huurprijzen wel aanpassen.

Lees meer over...

Opbouw huurprijsHuur betalen

Waarom verhogen wij de huren?

Je hebt vast gemerkt dat alles op dit moment duurder wordt. De dagelijkse boodschappen worden duurder en de energierekening is hoger dan ooit. Ook wij hebben te maken met stijgende kosten, bijvoorbeeld van materialen voor het onderhoud van onze woningen. Het woningtekort in deze regio is hoog. Dat betekent dat we veel woningen moeten bouwen. Daar hebben we geld voor nodig. Ook moeten we onze woningen de komende jaren duurzamer maken. Jouw huur geven we dus onder andere uit aan nieuwbouw, onderhoud en verduurzaming van onze woningen.

De huurverhoging per 1 juli 2022 is als volgt:

 • 2,3% voor onze sociale huurwoningen. Deze huurverhoging geldt ook voor garages, bergingen en parkeerplaatsen die in hetzelfde huurcontract worden verhuurd als een sociale huurwoning. De volgende uitzonderingen gelden:
  • Sociale huurwoningen met een huurprijs hoger dan de streefhuur. Deze krijgen geen huurverhoging.
  • Sociale huurwoningen die nog niet voldoende zijn verduurzaamd. Deze krijgen geen huurverhoging.
 • 2,3% voor studentenwoningen.
 • 3,3% voor niet-sociale huurwoningen. Deze huurverhoging geldt ook voor garages, bergingen en parkeerplaatsen die we los verhuren. Uitzonderingen hierop zijn:
  • Niet-sociale huurwoningen met een huurprijs hoger dan de streefhuur. Deze krijgen geen huurverhoging.
  • Niet sociale huurwoningen die nog niet voldoende zijn verduurzaamd. Deze krijgen een huurverhoging van 1,3%.

Heb je vragen over de huurverhoging? Wij beantwoorden ze graag. Kijk hier voor veel gestelde vragen over de huurverhoging.