Huurverhoging

Elk jaar rond april/mei versturen wij de huurverhogingsbrieven. Op 1 juli 2024 passen we de huurprijzen van onze woningen, bergingen, parkeerplaatsen en garages aan.

Lees meer over...

Opbouw huurprijsHuur betalen

Woonbedrijf houdt zich bij het bepalen van de jaarlijkse huurverhoging aan de wet. De huurverhoging per 1 juli 2024 is als volgt:

  • 5,7% voor onze sociale huurwoningen. Deze huurverhoging geldt ook voor garages, bergingen en parkeerplaatsen die gekoppeld zijn aan een sociale huurwoning. De volgende uitzonderingen gelden:
    • Sociale huurwoningen met een huurprijs hoger dan de streefhuur. Deze krijgen geen huurverhoging. De streefhuur is de huurprijs die wij eerlijk vinden voor je woning.
    • Soms past een huurverhoging niet bij de kwaliteit van de woning. Bijvoorbeeld als de woning in de toekomst gesloopt wordt. Woningen waarvan de bewoners bericht hebben gekregen over de sloop, krijgen geen huurverhoging in 2024.
  • 5,5% voor vrije sector huurwoningen. Deze huurverhoging geldt ook voor garages, bergingen en parkeerplaatsen die we los verhuren en/of die gekoppeld zijn aan een vrije sector huurwoning. Uitzonderingen hierop zijn:
    • Vrije sector huurwoningen met een huurprijs hoger dan de streefhuur. Deze krijgen geen huurverhoging. De streefhuur is de huurprijs die wij eerlijk vinden voor je woning.

Heb je vragen over de huurverhoging? Wij beantwoorden ze graag. We hebben alvast antwoord gegeven op veelgestelde vragen. Misschien vind je al snel het antwoord op je vraag. Kijk hier voor veel gestelde vragen over de huurverhoging.

Neem gerust contact met ons op

Vind je het antwoord op je vraag hier niet? Vul dan het contactformulier in op onze website: www.woonbedrijf.com/contactformulier. Je krijgt dan binnen 2 werkdagen antwoord. Je kunt ons ook bellen op 040-243 43 43. Je bereikt ons op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur. In de periode tussen 15 en 26 april krijgen we veel telefoontjes over de huurverhoging. Houd daarom rekening met een langere wachttijd dan anders.