Woonbedrijf en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben woensdag 28 juni jl. de overeenkomst getekend voor 71 sociale huurwoningen bij nieuwbouwproject De Caai in Eindhoven. De bouw start al snel, waarschijnlijk in het najaar van 2023.

Woonbedrijf tekende de turnkey overeenkomst met BPD waarin is afgesproken dat zij 71 studio's en appartementen zullen afnemen. De nieuwe gebouwen in deze fase zijn ontworpen door LEVS architecten. DELVA Landscape Architecture & Urbanism heeft het landschappelijk ontwerp en de binnentuin vormgegeven.

Marieke Franken, directeur van Woonbedrijf: "De Caai wordt een prachtige nieuwe stadswijk waar mede door de aankoop van Woonbedrijf, een zeer divers aanbod van koop- en huurwoningen in allerlei prijsklassen ontstaat. Veel verschillende doelgroepen kunnen hier straks fijn wonen. Door de goede samenwerking tussen Woonbedrijf en BPD hebben we het voor elkaar gekregen dat, ondanks de steeds veranderende marktomstandigheden, we dit jaar nog kunnen starten met de bouw. Dan kunnen we nog eerder de woningen opleveren en Woonbedrijf kan weer sneller tegemoet komen aan de blijvend grote vraag naar sociale huurwoningen."

Snelheid
Erik Leijten, directeur BPD regio Zuid: "Ondanks dat de marktomstandigheden veranderd zijn, proberen we de snelheid erin te houden, ook hier. Daarom is het fijn dat we met Woonbedrijf deze afspraken hebben kunnen maken. Het tempo in deze gebiedsontwikkeling is bijna ongeëvenaard. Van de Anterieure overeenkomst in juli 2020 tot de bouw in 2022 van de eerste twee woontorens en tot de start bouw in 2023 van deze 341 woningen. Hieruit blijkt maar weer hoe belangrijk het is samen te werken met partijen die eveneens bereid zijn een langjarig commitment af te geven."

De modernste stadwijk van Eindhoven
Waar ooit de modernste melkfabriek van Nederland stond, staat binnenkort de modernste stadswijk van Eindhoven. Er komen in totaal vijf woongebouwen met appartementen, stadswoningen en zorgwoningen. Twee woongebouwen bestaan uit koopwoningen en in drie gebouwen komen de huurwoningen. Bewoners en ondernemers vinden elkaar op De Caai in de overtuiging dat het allemaal groener en gezonder kan en mag. Dit wordt ondersteund met een Service & Community Concept welke stap voor stap geadopteerd wordt door de gebruikers in het gebied. Hiermee wordt De Caai zeker geen typische stadsbuurt.

Klik hier voor meer informatie over de woningen van Woonbedrijf in de nieuwe wijk De Caai.