Op de plek waar vroeger 28 kleine woningen en jongerencentrum Your Choice stonden, komen nieuwe appartementen. De oude kleine woningen die in en rond de Mascagnistraat stonden, voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. De bewoners zijn allemaal verhuisd en de woningen en het jongerencentrum zijn gesloopt. De bouw van de nieuwe woningen is begin 2024 gestart.

De gebouwen
De appartementen zijn verdeeld over 3 blokken: een blok van 6 verdiepingen met 33 appartementen, een blok van 4 verdiepingen met 32 appartementen en een blok van 3 hoog met 24 appartementen. Er is een lift aanwezig. De parkeerplaatsen voor de bewoners zijn dichtbij de entree.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen voldoen aan de huidige eisen. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

De appartementen staan in de groene parkachtige omgeving van het Genderdal. Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. Er blijven zoveel mogelijk bomen behouden. Er komen ook boompjes en planten bij, waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt.

Samenwerkingspartners
BAM Wonen en Urban Synergy. Het project is onderdeel van het WoonST concept.

Wat betekent WoonST?
13 woningcorporaties en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten in 2021, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Zo willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen.

Begin juli 2022 hebben we de buurtbewoners informatie gegeven over de plannen van de nieuwe appartementen. Klik hier om de presentatie te bekijken.

Vragen?
Voor vragen over dit project kun je contact opnemen met het projectteam door een mail te sturen aan mascagni@woonbedrijf.com. Vergeet niet om je gegevens er bij te zetten.

In aanbouw