Op de plek waar nu nog 28 kleine woningen in en rond de Mascagnistraat in Eindhoven staan, komen straks nieuwe appartementen. De oude kleine woningen voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd. Ook jongerencentrum Your Choice zal verdwijnen.

Eind 2022/begin 2023, als de huidige bewoners allemaal verhuisd zijn, gaan we de woningen en het jongerencentrum circulair slopen. Hier bouwen we dan sociale huurappartementen.

De gebouwen
De appartementen zijn verdeeld over 3 blokken: een blok van 6 verdiepingen met 33 appartementen, een blok van 4 verdiepingen met 32 appartementen en een blok van 3 hoog met 24 appartementen. Er is een lift aanwezig. De parkeerplaatsen voor de bewoners zijn dichtbij de entree.

Duurzaamheid
De nieuwe woningen voldoen aan de huidige eisen. Alle woningen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Er is geen gasaansluiting, dus je kookt ook elektrisch.

De appartementen staan in de groene parkachtige omgeving van het Genderdal. Rondom het gebouw is ruimte voor veel groen. Er blijven zoveel mogelijk bomen behouden. Er komen ook boompjes en planten bij, waar vogels en dieren graag verblijven. Verder zorgen we dat overtollig regenwater goed afgevoerd wordt.

Samenwerkingspartners
BAM Wonen en Urban Synergy. Het project is onderdeel van het WoonST concept.

Wat betekent WoonST?
13 woningcorporaties en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) bundelden hun krachten en maakten in 2021, gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning: WoonST. Het doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Zo willen de partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen.

Begin juli 2022 hebben we de buurtbewoners informatie gegeven over de plannen van de nieuwe appartementen. Klik hier om de presentatie te bekijken.

Vragen?
Voor algemene vragen over dit project kun je contact opnemen met vastgoedontwikkelaar Karlien van der Linden. Je kunt haar bereiken via telefoonnummer 040 243 43 43 of mail naar mascagni@woonbedrijf.com.

In voorbereiding