Garage of parkeerplaats huren

Zoek je een garage in de buurt van je woning? Deze verhuren wij ook. Vrijgekomen garages plaatsen we op Wooniezie.nl. Parkeerplaatsen horen meestal bij een woning, maar we verhuren ook een aantal losse parkeerplaatsen.

Garage huren

Wanneer er een garage vrijkomt, adverteren wij deze altijd op Wooniezie. Wanneer je bij Wooniezie ingeschreven staat, kun je hierop reageren.

Te huur plaat

Je herkent een vrijgekomen garage ook aan de 'te huur' plaat die we op de garagedeur plakken. Zo kunnen bewoners uit de directe omgeving zien dat er een garage te huur is.

Voorrang

Huurders van Woonbedrijf uit de wijk waar de garage zich bevindt, hebben voorrang. Wanneer er meerdere huurders reageren die binnen 200 meter loopafstand van de garage wonen, wordt er naar de langste woonduur gekeken (dus wie het langst in de woning woont).

Woon je verder dan 200 meter loopafstand van de garage of ben je geen huurder van Woonbedrijf? Houd er dan rekening mee dat er nog 21% BTW boven op de huurprijs komt.

Waar mag je de garage voor gebruiken

Een garage mag alleen worden gebruikt voor stalling van een personenauto, rijwielen en motorfietsen en de opslag voor je eigen tuingereedschap. Je mag de garage dus niet gebruiken voor opslag van goederen of voor zakelijk/commercieel gebruik.

Wij gebruiken geen wachtlijsten.

Parkeerplaats huren

De meeste parkeerplaatsen worden samen met de woning verhuurd. Je kunt deze niet los huren en ook niet los van de woning opzeggen. Wanneer je de huur van de woning opzegt, wordt de huur van de bijbehorende parkeerplaats ook automatisch geëindigd.

Losse parkeerplaatsen

We verhuren ook een aantal losse parkeerplaatsen. Dit is per complex verschillend. Alleen huurders van Woonbedrijf die in het complex wonen waar de parkeerplaats zich bevindt, kunnen de parkeerplaats huren.

Te huur plaat

Als er een losse parkeerplaats vrij is hangt er een 'te huur' plaat op het mededelingenbord van het complex. Geïnteresseerden kunnen contact met Woonbedrijf opnemen. Zijn er meerdere kandidaten voor één parkeerplaats, dan wordt er geselecteerd op woonduur. Degene die het langst in de woning woont, komt als eerste in aanmerking voor de parkeerplaats.