Huurdersvertegenwoordiging en bewonerscommissies

Wij spreken regelmatig met onze bewoners. Met individuele huurders, maar ook met bewonersorganisaties in flatgebouwen en buurten. We werken samen met Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf (HVW) aan onderwerpen die voor alle bewoners spelen.

Huurdersvertegenwoordiging

Stichting Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf (HVW) praat namens al onze bewoners. Wij spreken regelmatig met de HVW over verschillende onderwerpen waar veel of alle bewoners mee te maken krijgen. Meer informatie en de contactgegevens vind je op de website van de HVW.

Wij hebben met HVW een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waarin is afgesproken over welke onderwerpen we het gesprek voeren. De HVW mag ons gevraagd en ongevraagd advies geven. Bij het maken van de prestatieafspraken met de gemeenten is de HVW ook partij. De HVW ondertekent de prestatieafspraken namens de bewoners.

Bewonerscommissies in gebouwen en buurten

Bewonerscommissies praten namens een kleinere groep huurders, bijvoorbeeld alle bewoners van een buurt of van een gebouw (complex). Ook met bewonerscommissies spreken wij regelmatig, bijvoorbeeld over onderhoud, veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Bewonerscommissies zijn meestal initiatieven van bewoners zelf en dus informele verenigingen.

Zoek je een bewonerscommissie in jouw buurt?

Iedereen in de buurt mag meedenken en meepraten met een bewonerscommissie. Want jij weet het beste wat er in jouw buurt gebeurt.

Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier. Dan helpen wij je graag verder!

Lees meer over...


Kansen en Sanctielijst