Oppluspakket

Met het Oppluspakket kun je een aantal voorzieningen aanvragen die helpen om langer zelfstandig te wonen. Denk aan een verhoogde toiletbril, een wandbeugel, antislipvloertegels, een te verplaatsen douchestoel- of kruk of een tweede trapleuning. Het pakket is speciaal voor onze huurders van 55 jaar of ouder.

Het Oppluspakket is gratis. Er geldt een maximaal bedrag voor de aanvragen die je doet. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden en keuzes.

Als het Oppluspakket niet genoeg is, kun je terecht bij je gemeente. Vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan je gemeente je helpen met meer aanpassingen aan je woning.

Mogelijkheden


Badkamer en/ of toilet:

  • verplaatsbare douchestoel- of kruk;
  • douchekop met glijstang om zelf de hoogte van de douchekop te bepalen;
  • antisliplaag over de tegelvloer, zodat je niet uitglijdt;
  • wandbeugel om je vast te houden als je gaat zitten of opstaat;
  • verhoogde toiletbril.

Algemeen:

  • seniorenslot, als dit mogelijk is. Deze zit boven de klink zodat je deze gemakkelijker ziet;
  • tweede trapleuning;
  • lagere bediening bovenraampjes, op 1,25 meter hoogte;
  • overbrugging drempels voor- en achterdeur.

Je vraagt het Oppluspakket aan via het Aanvraagformulier Oppluspakket hieronder.

Let op: in woningen met een bouwjaar van voor 1994 plaatsen we tijdelijk géén opplusvoorzieningen waarvoor we moeten boren in het tegelwerk. Denk hierbij aan het plaatsen van wandbeugels en/of een douchekop met glijstang. Dit heeft te maken met mogelijke asbest in tegellijm. Jouw gezondheid en die van onze vakmannen staan voorop.

Asbest in tegellijm

In het verleden is asbest toegepast in bijvoorbeeld rioleringen en als isolatiemateriaal. Zo nu en dan worden er echter ook ‘nieuwe’ toepassingen ontdekt waarin asbest blijkt te zijn gebruikt. Onlangs is bekend geworden dat sommige tegellijmen, die tot begin jaren ’90 werden toegepast, asbestdeeltjes blijken te bevatten.

Woningen van voor 1994

Vanaf 1994 is het verboden asbest toe te passen in producten. Is je woning gebouwd voor 1994, dan kan deze dergelijke tegellijm dus zijn gebruikt bij het aanbrengen van vloer- en wandtegels in je keuken, badkamer en/of toilet.

Veiligheid staat voorop

Voor het plaatsen van een aantal opplusvoorzieningen moeten we boren in het tegelwerk om deze te bevestigen. Bij het boren komt een hoop stof vrij. Als er asbesthoudende tegellijm is gebruikt, kunnen hierbij asbestdeeltjes vrij komen.

Wij gaan kijken naar een werkbare situatie/oplossing. Dit doen we samen met onze partners, die ons adviseren hoe om te gaan met asbest. Zodra er meer duidelijkheid is, informeren wij je hierover.

Je loopt geen gevaar

We kunnen ons voorstellen dat je je zorgen maakt over jouw gezondheid. We willen benadrukken dat, zolang er niet gehakt, gezaagd of geboord wordt in asbest materialen, je geen risico loopt.