Wat te doen bij hitte?

In de zomer kan de temperatuur in Nederland behoorlijk oplopen. Onze zomers worden warmer en droger. Dat kan fijn zijn. Maar je kunt er ook last van krijgen als het lang warmer is dan 25 graden. Het is belangrijk om je hoofd en huis zo koel mogelijk te houden. Dat start al bij het begin van een warme periode. We geven je tips over hoe je dat doet.

Hittestress

Als het langere tijd warm is kan je last krijgen van hittestress. Maar wat is dat eigenlijk? We leggen het graag aan je uit.

Hittestress treedt op als je (of je huisdieren) niet genoeg kunt afkoelen tijdens warme dagen. Je kunt hier flink last van hebben. Je kunt moe, duizelig of misselijk worden. Ook kun je hoofdpijn krijgen of uitdrogen. Problemen met je concentratie of slecht slapen komen ook voor. Al met al heel vervelend als de warme periode lang duurt. Het is goed om in die periode je huis koel te houden.

Wat kun je doen om je huis koel te houden?

Als het lang achter elkaar warm is, warmt je huis steeds meer op. Het is belangrijk om vanaf de start van een hitteperiode je huis koel te houden. Er zijn maatregelen die je vooraf kunt nemen om te zorgen dat je huis beter tegen hitte kan. In de folder hieronder geven we tips waarmee het beter lukt om je huis koel te houden.

Wist je dat...

je lichaam in staat is om zich geleidelijk aan te passen aan de warmte? Als je lichaam gewend is aan de warmte, kan het zelf de temperatuur beter reguleren. Dit heeft ook positieve gezondheidseffecten. Het koelen van je huis met een airco is dus niet altijd de beste oplossing.