Flexwonen

Snel een woning, met een tijdelijk contract

Ben je snel op zoek naar een woning, maar heb je niet genoeg inschrijftijd? Dan is flexwonen misschien een oplossing: een tijdelijke woning zonder wachtlijst.

Wat is een flexwoning?

Een flexwoning is een kleine, zelfstandige woning met een eigen keuken, badkamer en toilet. Flexwonen is speciaal voor mensen die snel een woning zoeken. Daarom kijken we niet naar je inschrijftijd, maar wie er het best bij de woning en de woonomgeving past. Je huurt een flexwoning altijd tijdelijk, voor maximaal 2 jaar. Huisdieren zijn in een flexwoning niet toegestaan.

Belangrijk om te weten over flexwonen: je woont in een gebouw met mensen met een heel verschillende achtergrond. Iedereen helpt elkaar en heeft hetzelfde doel: samen goed wonen.

Voorwaarden flexwonen

  • je gaat er alleen of met twee personen wonen, zonder kinderen;
  • je bruto inkomen per jaar is minder dan €40.765,- (1 persoon) of €45.014,- (2 personen);
  • je staat niet op de Sancties & Kansenlijst;
  • je kunt ons een goede uitleg geven over waarom flexwonen voor jou de beste oplossing is.

Voor wie is flexwonen?

Flexwonen is voor mensen die snel een betaalbare huurwoning zoeken, maar weinig kans hebben om er een te vinden. Bijvoorbeeld omdat zij geen of te weinig inschrijftijd hebben.
Een aantal voorbeelden van mensen die in flexwoningen wonen:

  • iemand uit het buitenland of ergens anders in Nederland die tijdelijk een woning zoekt in Eindhoven door werk;
  • iemand die door een verbroken relatie snel ergens anders moet gaan wonen.

In sommige gebouwen met flexwoningen verhuren we ook woningen aan mensen die woonbegeleiding of zorg thuis krijgen door een zorginstelling.

Waar verhuurt Woonbedrijf flexwoningen?

Onze oude kantoren in de Willemstraat en Europalaan in Eindhoven zijn omgebouwd tot flexwoningen. In de wijken Lijmbeek en Strijp hebben we een aantal flexwoningen en sinds kort verhuren we flexwoningen in Meerhoven, aan de Waterlinie.
In Veldhoven hebben we Spaceboxen aan de Blaarthemsweg en de Antwerpsebaan.

Reageren op een flexwoning

Als er een flexwoning vrijkomt, vind je deze in ons woningaanbod bij www.wooniezie.nl. In de titel staat dan "Flexwoning". Heb je interesse? Dan kun je reageren met het formulier in de advertentie. We kijken dan bijvoorbeeld naar de reden, noodzaak en doelgroep om te bepalen wie het best bij de woning past. Vergeet dus nooit je motivatie in te vullen. Daarna hoor je of je de woning mag bekijken en of je op gesprek mag komen voor de woning.

Als je de flexwoning krijgt

Voor we een intakegesprek inplannen, vragen we om aantal papieren. Zoals een inkomensverklaring van de Belastingdienst en een uittreksel uit de Basisregistratie Personen met adreshistorie. Dit uittreksel vraag je aan bij je gemeente, je moet hiervoor betalen, en mag niet ouder zijn dan drie maanden. Als je eerder zelfstandig gewoond hebt, vragen we je ook om een verhuurdersverklaring.

Tijdens het intakegesprek vragen we je om meer te vertellen over waarom je wilt flexwonen. En we vertellen je meer over de woning en het flexwonen zelf.

Besluiten we samen dat de flexwoning bij jou past? Dan regelen we dat je de woning kan gaan bezichtigen. Alles naar wens? Dan maken we meteen een afspraak voor het tekenen van je huurcontract!