Ontstoppingsfonds

Als je een woning van Woonbedrijf gaat huren, ben je automatisch lid van ons Ontstoppingsfonds. Dit is een soort verzekering voor verstopte afvoeren en leidingen. Is de wastafel verstopt of loopt het toilet over? Als je lid bent van het Ontstoppingsfonds hoef je meestal niet te betalen voor ontstopping.

Ik wil meteen...

Een reparatie aanvragen

Lid worden van het Ontstoppingsfonds

Huur je al langere tijd bij ons? Dan ben je misschien nog geen lid. Weet je dat niet zeker? Kijk dan in mijn huurprijs of je al voor het Ontstoppingsfonds betaald. Ben je nog geen lid? Stuur dan een bericht via ons contactformulier om een inschrijfformulier te ontvangen. Je bent al lid voor €1,03 per maand. Je betaalt dit bedrag tegelijk met je huur. Als je je aanmeldt op het moment dat je al een verstopping hebt, betaal je de eerste ontstopping zelf.

Verstopping? Meld het!

Heb je een verstopping? Neem direct contact op met Coppelmans Rioleringswerken en Riooltechniek 29 via 040 283 60 43 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Wat vergoedt het Ontstoppingsfonds?

Het Ontstoppingsfonds vergoedt bijna alle verstoppingen in je woning. Een compleet overzicht hiervan vind je in het Reglement Ontstoppingsfonds Woonbedrijf.

Meer informatie vind je in het Besluit kleine herstellingen (PDF).

De volgende verstoppingen vallen niet onder het Ontstoppingsfonds:

  • verstoppingen door je eigen schuld. Bijvoorbeeld door niet goed schoon te maken, door de leidingen met opzet kapot te maken of door er stoffen in te doen die er niet thuishoren, zoals frituurvet, kattenbakvulling en toiletblokjes;
  • verstoppingen waar je zelf bij kunt, zoals de putjes van de wasbakken en de douche;
  • verstoppingen in afvoeren die je zelf hebt aangebracht en die daarom geen eigendom zijn van Woonbedrijf.

Ook in deze situaties kun je C.O.R. bellen. C.O.R. meldt vervolgens aan ons dat de ontstopping niet onder het Ontstoppingsfonds valt. Ze komen het wel maken maar je betaalt de kosten dan zelf.