De huur opzeggen

Verhuizen doe je niet iedere dag en je moet er veel voor regelen. Hieronder lees je welke stappen er nodig zijn bij een verhuizing. Belangrijk: zeg ten minste 1 maand van tevoren je huur op.

Je kunt hier ook de huur van je werkruimte, berging, garage of parkeerplaats opzeggen. Let op: soms is een garage of berging gekoppeld aan een woning. In dat geval kan je alleen de huur daarvoor opzeggen als je ook de huur van je woning opzegt.

Ik wil meteen...

Mijn huur opzeggen

Opzegtermijn huur

Je zegt de huur minimaal 1 maand voor je vertrek op. We tellen vanaf de dag dat wij je opzegging ontvangen. Vanaf dan staat je opzegging vast. Je mag je huur altijd eerder opzeggen dan die ene maand. Graag zelfs. Dat geeft je de tijd om alles goed te regelen. En de kans is groter dat wij op tijd een nieuwe huurder vinden. Die wil misschien wel spullen van je overnemen.

Huur opzeggen voor iemand anders

Je kunt niet voor iemand anders de huur opzeggen. De huurder logt zelf in om de huuropzegging aan ons door te geven. Toch is er in sommige gevallen geen andere mogelijkheid, bijvoorbeeld als de hoofdhuurder is overleden. Alleen een erfgenaam of wettelijke vertegenwoordiger kan in zo’n geval de huur beëindigen. Bij de opnames van de woning is het nodig dat er een wettelijke vertegenwoordiger aanwezig is.

Kijk hier voor meer informatie over hoe je een overlijden aan ons doorgeeft.

Stappenplan

In dit stappenplan lees je precies wat er moet gebeuren, voordat je de woning verlaat. Lees hiernaast ook het stappenplan voor het opleveren van je woning.