Woning aanpassen

Wil je zelf gaan klussen of iets aan je woning laten aanpassen? Je start dan altijd met het vragen van toestemming. Dit doe je gemakkelijk online.

Wil je direct weten of je toestemming krijgt voor een aanpassing in of aan je woning?

Over welk onderwerp wil je meer weten?

Invaliditeit (Wmo)

Heb je behoefte aan een aanpassing van je woning om (langer) te kunnen blijven wonen door invaliditeit? Kijk dan of je recht hebt op subsidie vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Lees er hier meer over.

Oppluspakket

Speciaal voor bewoners van 55 jaar en ouder is er het oppluspakket. Hiermee maken we het mogelijk om langer te blijven wonen met enkele aanpassingen in de woning. Lees er hier meer over.

Zonnepanelen

Heb je een brief gekregen van ons met daarin dat je kunt kiezen voor zonnepanelen? Lees er hier meer over.

Rolluiken

Een rolluik verduistert je slaapkamer heel goed, en het kan ook een veilig gevoel geven tegen inbraken. Maar er is ook een groot nadeel. Ze zijn echt een gevaar voor je veiligheid als er brand uitbreekt in je woning. Daarom hebben wij de regels voor het plaatsen van rolluiken aangescherpt.

Vluchtweg geblokkeerd

Stel, er is brand in je woning en je wilt er snel uit. Ontsnappen kan lastig worden als er rolluiken voor je deuren en ramen zitten. Als de stroom uitvalt, gaan je elektrisch bedienbare rolluiken niet meer open. En de canvas band van een handmatig systeem kan doorbranden. Dan krijg je ze niet meer open. Je kunt er dus niet meer uit, en de brandweer en andere reddingswerkers kunnen er ook niet in. Er ontstaat een levensgevaarlijke situatie.

Lees meer over brandveiligheid.

Leefbaarheid

Je buurt ziet er anders uit als er veel rolluiken dicht zijn. De buurt krijgt dan een heel gesloten sfeer. Er is minder sociale controle doordat alles dicht is. Zo krijg je niet mee wat er buiten je woning gebeurt. Veel bewoners ervaren dat ook als een onveilig gevoel.

Regels in Woonbedrijf-buurten

Voor het plaatsen van rolluiken heb je toestemming van ons nodig. Hiervoor hebben wij de volgende regels:

  • Appartementen en portiek- en etagewoningen: je mag geen rolluiken ophangen. Een aanvraag keuren wij dus niet goed.
  • Eengezinswoningen: je mag geen rolluiken hangen op de begane grond bij: ramen aan de voorkant of zijkant; voor-en achterdeur.