Verandering in je situatie

Komt er iemand bij je inwonen? Ga je samenwonen, trouwen of scheiden? Of is je huisgenoot overleden? Hieronder lees je voor iedere situatie wat je moet doen.

Ik wil meteen...

Mijn verandering doorgeven

Samenwonen / Inwonen

Als je partner bij je komt wonen, ga je samenwonen. Als een familielid of bekende komt bij je wonen, noemen we dat inwonen. In beide gevallen moet je bij ons toestemming vragen. Lees meer informatie en de voorwaarden over samenwonen en inwonen.

Iemand aan het huurcontract toevoegen

Je kunt iemand aan het huurcontract toevoegen als je gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap hebt, of al minimaal twee jaar (als partners) op dit adres samenwoont en dit bij ons gemeld hebt. Je partner wordt dan medehuurder. Lees hier meer informatie en de voorwaarden over medehuurder worden.

Iemand uitschrijven uit het huurcontract

Een van de medehuurders gaat verhuizen. Bijvoorbeeld door een verbroken relatie of scheiding. Lees hier meer informatie en de voorwaarden voor je huurcontract als je uit elkaar gaat.

Huisbewaring aanvragen

Als je een tijdje niet in je woning woont, mag je er misschien iemand anders laten wonen. Bijvoorbeeld als je een lange reis maakt. We noemen dit huisbewaring. Je moet ons wel eerst om toestemming vragen. Lees hier meer informatie en de voorwaarden van huisbewaring.

Woningruil aanvragen

Je huurwoning ruilen met iemand anders is soms een slimme oplossing. Je mag je woning ruilen met elke andere huurwoning, ook als die niet van ons is. Er zitten wel voorwaarden aan vast. Lees hier meer informatie en de voorwaarden van woningruil.

Huisgenoot overleden

Is je huisgenoot, bijvoorbeeld je partner overleden? Gecondoleerd met het verlies. Als je huisgenoot hoofd- of medehuurder is op je huurcontract dan kun je dit aan ons doorgeven via onderstaande knop 'Mijn verandering doorgeven'. Heb je geen inloggegevens? Lees hier meer over hoe je een overlijden aan ons doorgeeft.

Partner opgenomen in verzorgingstehuis

Is je partner opgenomen in een verzorgingstehuis en blijf je alleen achter in de woning? Dan ontvangen we graag een formulier opzeggen ten gunste van. Als je partner niet meer in staat is om het formulier te ondertekenen, ontvangen we graag een bewijs van opname.